Dalekovod za "bukobrane" na riječkoj obilaznici preplaćen 66 milijuna kuna!

USKOK iz dana u dan ima sve više posla, a novi su mu je priuštio ARZ koji je potrošio nevjerojatnih 165 milijuna kuna u projektu riječkih "bukobrana". Odnosno više od sedam milijuna eura potpuno nepotrebno uplaćeno je za ugradnju zidova za zaštitu od buke na riječkoj obilaznici jer je splitski Dalekovod ovaj posao, službeno vrijedan 22,6 milijuna eura, odradio po bitno skupljim cijenama od tržišnih.

Zaključila je to redakcija Novog lista koja je na osnovi elaborata od jedne renomirane riječke tvrtke iskusne u takvim projektima koje je radila diljem Europe utvrdila da je ukupna cijena "blago rečeno nerealna".

Ne samo preskupo, već i traljavo obavljen posao rezultirao je time što je učinak "bukobrana" slab i daleko od optimalnog, sa vizualno loše odabranom varijantom koja prečesto skriva pogled na Rijeku. Paneli su također na mnogim mjestima loše projektirani i postavljeni jer su ostavljene rupe ili prolazi za buku, a na barem pet lokacija paneli su sasvim nepotrebno postavljeni.

Priča je zainteresirala i Uskok i kriminalističku policiju te su istražitelji u ARZ-u već pokupili veći dio dokumentacije. Dalekovod je ovaj posao dobio na natječaju na kojem nije imao protukandidata čak ni formalno, a ugovor je potpisan još 2008. godine, donosi list. Uz elaborat u kojem se detaljno analiziraju cijene i prilažu tržišne ponude za panele priložene su i fotografije iz kojih jasno proizlaze propusti i nedostaci "bukobrana".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.