Dan nakon pokolja u školi u Njemačkoj po fakultetu paradirao u uniformi naoružan pištoljima

BRITANSKI 18-godišnjak izazvao je paniku u Lynnu kada je dan nakon što je u bezumnom pucanju po školi njemački školarac Tim Kretschmer ubio 15 ljudi, na fakultet došao u maskirnoj uniformi noseći četiri lažna pištolja.

Nadeem Nowrung je sve to izveo kao dobru šalu koju nije shvatila policija, a koja je po dojavi na mjesto događaja dojurila s punom "ratnom spremom" i helikopterom. Oni su njegovu šalu na sudu u petak opisali kao potpuno neodgovornu i neprikladnu, piše Lynn News.

Nije znao za Kretschmerov pohod dan ranije

Nestašni student nije bio svjestan događaja u Njemačkoj dan ranije, a priznao je krivnju za nošenje imitacije oružja na javnom mjestu. Za svoju akciju izbačen je s fakulteta. Tužitelj na sudu je rekao kako je policija tog "kobnog" 12. ožujka reagirala na dojavu kako naoružani muškarac hoda gradom.

Nowrung i još dva studenta su se na fakultetu posvađali s bivšim vojnim instruktorom za oružje Adrianom Kentom. Jedan od njih je zrakom mahao replikom pištolja M9 te rekao Kentu kako se treba ispričati Nowrungu koji je na sebi imao maskirne hlače, vojne čizme, crnu majicu i šiltericu, a "za reverom" je nosio pištolj.

Policija ih brzo uhitila

Kentu je Nowrung rekao kako je on policajac, a treći student koji je imao lisice na rukama, da je pljačkaš. Profesor ih je pitao nisu li svjesni što se dogodilo dan ranije u Njemačkoj te ih upozorio da je njihova šala vrlo neumjesna, a provjerio je i je li vrlo vjerna kopija pištolja napunjena. Policija ih je vrlo brzo uhitila.

I.Kri.
Foto: The Sun

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.