Dan nakon smrti Hrvata Čeh pao u provaliju u Sloveniji. Teško je ozlijeđen

Ilustracija: 123rf

SAMO dan nakon smrti hrvatskog daskaša koji je u nedjelju na skijalištu Krvavec poginuo pavši u provaliju u pokušaju da dođe do svog snowboarda, na planini Kanin slična se nesreća dogodila daskašu iz Češke koji je teško ozlijeđen pri padu u provaliju.

Kako je u utorak potvrdila policija, 28-godišnji Čeh se u ponedjeljak na Kninu s lokacije Sedlo na 2200 metara nadmorske visine sjevernom stranom planine uputio prema 250 metara višem vrhu Škrbine u obući za daskanje na snijegu i s kacigom na glavi, ali bez odgovarajuće planinarske opreme za visoko gorje i uspone. Prije samog vrha se poskliznuo na ledenoj podlozi te se teško ozlijedio nekontroliranim padom po kamenitim stijenama.

Pao je 150 metara niže i završio u jami kod restorana Prestreljenik odakle je vojnim helikopterom prebačen u bolnicu u Jesenicama, gdje su mu konstatirane teže ozljede glave i kralježnice, pa do daljnjega ostaje hospitaliziran.

Policija je i ovaj događaj iskoristila za upozorenje  svima koji se bave sportovima na snijegu i alpinizmom da budu oprezni na snijegu i ledu kako prema sebi tako i prema drugima, te na poštivanje međunarodno važećih pravila u tim situacijama, te pridržavanje uputstava što ih skijašima i daskašima na uređenim terenima daju službene osobe, ali i policija.