Davor Huić je Fokusov kandidat za zamjenika gradonačelnika Zagreba

Foto: Borna Filic/PIXSELL

DAVOR Huić priključio se kampanji Davora Nađija i bit će kandidat stranke Fokus za zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba.

"Huić je uspješan poduzetnik i dugogodišnji predsjednik udruge poreznih obveznika Lipa. Zalaže se za transparentnost, niže poreze i racionalnije trošenje javnog novca, što je Zagrebu, nakon dugogodišnje vladavine Milana Bandića i partnera, nužno potrebno", piše u priopćenju stranke Fokus kojim su predstavili Huićevu kandidaturu.

Kandidaturu za zamjenika gradonačelnika najavio je videospotom "Vrijeme je za rezove".

"Davor Nađi već je predstavio rezove u gradskom proračunu teške 3,2 milijarde kuna. Oni bi omogućili ukidanje prireza –tj.vraćanje građanima gotovo milijardu kuna njihova novca te usmjeravanje više javnog novca u projekte od kojih bi građani imali opipljive i stvarne koristi, kao što su infrastrukturni projekti, rješavanje problema otpada i slično. Uštede bi se ostvarile smanjenjem broja radnih mjesta, subvencija i transfera", stoji u priopćenju.

Nađi komentirao Huića

"Snažno se zalažem za ideje koje Davor Nađi zagovara - ukidanje prireza i smanjenje bespotrebnih rashoda gradskog proračuna, koji je u zadnjih deset godina nerazumno i bespotrebno udvostručen", rekao je Huić.

Huićevu kandidaturu komentirao je i Nađi: "Jako mi je drago da mi se u utrci za gradonačelnika Zagreba pridružio Davor Huić, koji se niz godina sustavno i djelotvorno bori za smanjenje porezne presije, racionalnije trošenje novaca poreznih obveznika, transparentnost i brži ekonomski rast. Huić je uspješno zaustavio uvođenje poreza na nekretnine."

Nađi i Huić najavili su i model koji će se sigurno svidjeti marljivim zaposlenicima: "Od uštede 650 milijuna kuna na smanjenju broja zaposlenih, 150 milijuna kuna će se preusmjeriti u nagrađivanje zaposlenika, koji kvalitetno odrađuju svoj posao. Trećini najboljih zaposlenika to je prilika za godišnju nagradu od prosječno 10.000 kuna po zaposlenome."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.