Demokrati pristupili savezu "Naša Hrvatska"

Ilustracija: Pixsell/Luka stanzl

Potpisivanjem povelje o suradnji danas je proširen politički savez "Naša Hrvatska" te se, Socijaldemokratima i HSS-u, nakon Hrvatskih laburista - Stranke rada, pridružila i stranka Demokrati.

Prepoznali smo trenutak, samo zajedno možemo osigurati bolju budućnost za našu zemlju, poručuju u priopćenju i dodaju da je ovo nastavak predizbornog okupljanja lijevo-liberalnih stranka koje će na predstojećim izborima ponuditi ozbiljnu alternativu sadašnjim vladajućim strukturama.

"Hrvatska živi znatno ispod razine svojih mogućnosti"

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović izjavio je da Hrvatska živi znatno ispod razine svojih mogućnosti i da zaostajanje u institucionalnom, demokratskom, demografskom, ekonomskom i socijalnom razvitku zahtijeva promjenu načina na koji se upravlja zemljom.

Predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada David Bregovac, upozorio je kako Hrvatska postaje opustošena zemlja jer mladi i radno sposobni bježe iz svoje domovine. Naveo je primjer slovenskih radnika koji imaju preko 400 eura veću minimalnu plaću u odnosu na naše radnike, što je gotovo iznos prosječne mirovine u Hrvatskoj.

"Smisao saveza  je jačanje povjerenja u institucije, u vlastite snage i sposobnosti"

Ivan Lukež, predsjednik Demokrata kazao je kako su Demokrati u savezu „Naša Hrvatska“ prepoznali veliki potencijal za pozitivnu promjenu kao i hrabrost i sposobnost širokog okupljanja na ljevici i centru.

Smisao saveza „Naša Hrvatska“ je jačanje povjerenja u institucije, u vlastite snage i sposobnosti i izgradnju Hrvatske u korist narodne većine s temeljnim vrijednostima odgovornosti, uključivosti, tolerancije i poštovanja, poručuje se u priopćenju.