Desničari dolaze prosvjedovati jer se HRT ogradio od skandalozne emisije o Jasenovcu

Foto: Pixsell/Marko Prpic

GRAĐANSKA inicijativa Ivo Pilar, za sutra u 14.30, najavila je prosvjed pred Hrvatskom radiotelevizijom jer se javna medijska kuća ogradila od gostovanja Igora Vukića u emisiji Dobar dan, Hrvatska te izbrisala snimku emisije sa svojih internetskih stranica.

>> HRT ugostio tipa koji kaže da se Židove u Jasenovcu štitilo od deportacije pa se ogradio od njega

Zidovi Jasenovca štitili Židove

Pod urednicom Karolinom Vidović Krišto u toj je emisiji Vukić, povjesničar amater, iznio niz budalaština o ustaškom koncentracijskom logoru Jasenovac, od kojih je najgora bila ona da su zidovi Jasenovca zatočene Židove zapravo štitili od nacističkih logora smrti.

Inicijativa smatra da se radi o cenzuri. I to ne običnoj nego strašnoj protudržavnoj. Naime, u pozivu na prosvjed napisali su da je riječ o napadima na Igora Vukića i Karolinu Vidović Krišto koji su “protudržavni jer idu suprotno od pozicije hrvatske vlade, protuznanstveni jer ciljaju na zabranu istraživanja i slobode govora te protuljudski jer se suprotstavljaju dijalogu, istini, toleranciji i pomirenju”.

Dolaze i Čičak i Glogoški

Prosvjed bi se trebao održati pola sata prije početka sjednice Programskog vijeća HRT-a. Na samu sjednicu dolazak su, zasad, najavili Ivan Zvonimir Čičak iz HHO-a, koji je istovremeno i član saborskog odbora za medije, te Đuro Glogoški, šatoraš koji se posljednjih mjeseci ponovno aktivirao uplićući se u što god mu padne na pamet – od kurikularne reforme do uređivanja medija. Osim njih, navodno, doći će i predstavnici Documente i Saveza antifašista. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.