Detalji brutalnog napada na djecu kod Osijeka: Napadač divljao zbog HEP-a, pisao Papi

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

U NEZAPAMĆENOM napadu danas je u mjestima Darda i Mece  pokraj Osijeka izbodeno dvoje djece. 

Zbog napada je uhićen 49-godišnji muškarac, a prema pisanju lokalnih medija, djecu je izbo odvijačem. 

Nakon što su pregledani u bolnici, djevojčica je puštena kući s lakšim ozljedama, dok je dječak zadržan na liječenju, doznaje se iz bolnice. Ima teške tjelesne ozljede, ali nije u životnoj opasnosti. Radi se o djeci u dobi od 11 godina.

"Brzom intervencijom policije u 10:40 sati 49-godišnjak je uhićen, a na oba mjesta događaja obavlja se očevid kojim rukovodi Zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Osijeka u suradnji s očevidnom ekipom Policijske uprave osječko-baranjske. U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovih događaja", javila je PU Osječko-baranjska.

Motiv iz osječke policije nisu željeli komentirati jer je očevid još u tijeku.
No dok policija o svemu još šuti, prema zasad dostupnim informacijama čini se kako se radilo o potpuno nasumičnom napadu. 

Djeca su nasumične žrtve?

Uhićeni 49-godišnjak je iz sela Mece. Prvo je kod trgovine NTL u Dardi odvijačem izbo dječaka, zatim se biciklom vratio u Mece gdje je u prolazu s hoverboarda srušio djevojčicu i također je ubo više puta.

Muškarac se na svom Facebooku danima prije napada žalilo na račune za struju. Sve je prozvao kriminalom u HEP-u i ekonomskim ratom. Poručio je da je prijavio HEP DORH-u, predsjedniku i policiji, ali da mu nitko ne odgovara, a najavio je kako će se iseliti te odreći hrvatskog državljanstva i državljanstva Bosne i Hercegovine. 

Par dana prije napada podivljao na HEP: Nadam se da neću završiti u zatvoru ako...

"Danas došlo da nam namjeravaju isključiti struju. Nadam se da neću završiti ... u zatvoru ako ..", napisao je u jednoj od objava. 

Objavio je i rukom pisano pismo u kojem pita što mora učiniti da ga se ispiše iz rimokatoličke religije. Poručio je da je poslao pismo i Papi, "ali kulturnije, u Wordu", kao i da je poslao zahtjev za ispis iz državljanstva BiH te da se javio Europskom sudu za ljudska prava. 

Zadnji put se na Fejsu oglasio prije 2 dana

Posljednji se put na Facebooku oglasio prije dva dana kada je objavio pismo u kojem se žali na račune za struju. 

Je li doista struja bila povod za bezuman napad i što se sve događalo u glavi napadača, trebala bi otkriti kriminalistička istraga. 

No čini se da je dvoje djece u napadu odabrano potpuno nasumično. Tome u prilog govore i izjave svjedoka.

"Uzeo joj je bicikl i srušio ju je i ubo ju je odvijačem. Glavu joj je razbio"

"Dijete je išlo od bake, tu je na samom raskršću on naišao, uzeo joj je bicikl i srušio ju je i ubo ju je odvijačem. Glavu joj je razbio", kazao je jedan svjedok za HRT.

"Još kaže mali - nisam mu ništa napravio, zašto me dirao. Dijete se uplašilo, ostalo sjediti na travi, ja sam mu podigao majicu i vidio ubode po leđima. Bože sačuvaj", kazao je drugi svjedok.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.