Detalji naleta auta na stanicu u Zagrebu: Vozač bio mrtav pijan, imao je 2.2 promila

Foto: Emica Elveđi/PIXSELL

POLICIJA se oglasila priopćenjem o jučerašnjem naletu automobila na tramvajsku stanicu u Zagrebu.

Podsjetimo, muškarac se usred bijela dana autom zabio u stanicu na Držićevoj. Ozlijeđeno je više ljudi, među kojima i djeca. Vozač je bio jako pijan, napuhao je 2.23. Riječ je o 57-godišnjaku.

 

Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti.

Vozač napuhao 2.23, ozlijeđeno pet ljudi

"Jučer, 11. lipnja, oko 15:20 sati u Zagrebu, 57-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2.23 g/kg u organizmu upravljao osobnim automobilom riječkih registarskih oznaka marke Honda, a kretao se lijevom prometnom trakom istočnog kolničkog traka Avenije Marina Držića u smjeru sjevera.

Dolaskom do blizine raskrižja spojnog kolnika Slavonske avenije, nije svoje vozilo u kretanju držao na sredini obilježene prometne trake iz kojeg je razloga zahvatio rub kolnika te se nastavio nekontrolirano kretati da bi potom naletio na nadstrešnicu tramvajske stanice.

U prometnoj nesreći je teško ozlijeđena jedna maloljetna osoba kojoj je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, dok su ozlijeđene još dvije maloljetne osobe kojima je također liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu.

Također, u prometnoj nesreći ozlijeđen je i 26-godišnjak kojemu je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju u Zagrebu, dok težina ozljede još nije okvalificirana. Težina ozljeda nije još okvalificirana ni kod 57-godišnjeg vozača, kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb", izvijestili su iz policije.