Deutsche Telekom špijunirao Zagrepčanku i bilježio: Ona je seksualna grabežljivica

"U PRIVATNOM životu djelatnicu bi se moglo opisati kao grabežljivicu s ekstremno pojačanom potrebom za seksom", stoji u šokantnom Staasi izvještaju o zaposlenici Deutsche Telekoma u Zagrebu kodnoga imena Maya.

Njemačka je kompanija danas priznala novinarima da su špijunirali zaposlenike do u najintimnije detalje njihovih života i to nakon što su u listu Handelsblatt izašli dosta plastični opisi detalja seksualnih navika i preferenci pojedinih zaposlenika.

Zagrebačka podružnica: Duboko smo zabrinuti

U T-comu u Hrvatskoj kažu da nisu imali pojma o špijunaži čija je žrtva upravo Zagrepčanka. Direktorica korporativnih komunikacija u HT-u kazala je kako ni po koju cijenu nisu bili upoznati s ovakvim ponašanjem središnjice, koje osuđuju i smatraju da odgovorni moraju snositi posljedice ukoliko istraga pokaže da su zaista djelovali na način na koji je to opisao Handelsblatt.

"To nema nikakve veze s našom kompanijom i s našom praksom, kako u zapošljavanju, tako i u tretiranju zaposlenika", navodi u priopćenju Alemka Lisinski, izražavajući "duboku zabrinutost" zbog napisa.

Bivši savjetnik za sigurnost u Deutsche Telekomu kazao je da su špijunirali i zaposlenike u Makedoniji, Sloveniji i Mađarskoj te da su u svrhu kvalitetnijeg screeninga zaposlenika angažirao i Saveznu obavještajnu službu (BND).

"Pijanica i podmitljivi štakor"

O Mayi su 2004. godine izvijestili koliko je ljubavnika imala, kako se zovu i da "voli starije muškarce", te da joj je sestra promiskuitetna. Što se Zagreba tiče, postoji i ovakav izvještaj, koji potpisuje BND:

"Prema riječima osobe D., M. je u Zagrebu poznat kao pijanica i podmitljivi štakor". Njemački obavještajci odbili su komentirati medijske napise.

Inače, prije samo šest mjeseci njemački je Spiegel doznao da DT špijunira zaposlenike kako bi utvrdio tko je od njih korumpiran - prisluškivali su telefone od nadzornog odbora, radničkog vijeća, pa sve do novinara.

C.D.
Foto: Ilustracija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.