Dijana Zadravec snimljena na piću s ustavnim sucem, pogledajte

SMIJENJENA predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, koja se od 21. svibnja nalazi na bolovanju, jučer je bila kod ministra Vilija Beroša, a danas je snimljena u kafiću u Dežmanovom prolazu kako sjedi s ustavnim sucem Rajkom Mlinarićem.

Mlinarić je za ustavnog suca izabran 2016. godine kao kandidat HNS-a.

U Mlinarićevoj biografiji na stranici Ustavnog suda stoji kako je diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1982. Na Fakultetu za defektologiju Sveučilišta u Zagrebu stekao je stupanj magistra društvenih znanosti 1996. obranivši pravno-penološku temu Tijek i uspješnost tretmana osoba osuđenih na kratke kazne zatvora. Pravosudni ispit položio je 1985., a javnobilježnički 1994.  

Mlinarić je prema svojoj biografiji bio branitelj Domovinskog rata do 1996.

Po završetku studija zaposlio se u Općinskom sudu u Zlataru, a od 1984. je radio u Općinskom javnom tužiteljstvu u Zlataru, najprije kao javnotužilački vježbenik pa stručni suradnik te općinski javni tužitelj. Od 1992. do 1996. bio je upravitelj Okružnog zatvora u Zagrebu, a od 1996. do 1998. zamjenik državnog pravobranitelja Republike Hrvatske. U Imenik odvjetnika upisan je 1998. te se do izbora za suca Ustavnog suda Republike Hrvatske neprekidno bavio odvjetničkom praksom.

Od 2015. do izbora za suca Ustavnog suda RH godine bio je sudac Višeg disciplinskog suda Hrvatske odvjetničke komore.

"Branitelj je Domovinskog rata u obrani suvereniteta Republike Hrvatske od 1992. do 1996.", stoji u njegovoj biografiji iako je Domovinski rat završen 1995.

Zadravec se sastaje i s ministrom i ustavnim sucem

Mlinarić je viđen sa Zadravec, kako doznajemo, i prošlog tjedna, a Zadravec je, kao što smo već pisali, prošli tjedan bila na sastanku s ministrom Berošem. Koja je bila tema sastanka, još uvijek nismo uspjeli doznati od ministra.

>>Zadravec se opet sastala s Berošem. Snimljena u Ministarstvu, ministar šuti

Poslali smo upit ministru Berošu zašto se sastao sa Zadravec i koja je bila tema sastanka. Našu poruku je pročitao, ali nam nije odgovorio na nju. Zvali smo ga potom nekoliko puta, no nije nam se javio.

>>Beroš o sastanku sa Zadravec: Sastao sam se s njom jer je ona tako tražila

Podsjetimo, Dijana Zadravec u svibnju je smijenjena s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, nakon što smo otkrili da ju je niz radiologa prijavilo za mobing te da su neki zbog nje dali otkaz, zbog čega je Institut za tumore ostao na samo tri radiologa.

Zadravec na bolovanju od svibnja

Zadravec se od svoje smjene, točnije od 21. svibnja, nalazi na bolovanju, dok istovremeno Vinogradskoj nedostaje radiologa, zbog čega su sad, kako doznajemo, angažirali dvoje umirovljenih radiologa na skraćeno radno vrijeme.

Dijana Zadravec se za vrijeme trajanja bolovanja nalazila više puta s ministrom Berošem, a u međuvremenu se prijavila na natječaj za ravnateljicu KBC-a Sestre milosrdnice, no nije prošla, već je u lipnju za novog ravnatelja imenovan Davor Vagić.

>>Dijana Zadravec na bolovanju daje intervjue i priprema tužbu zbog svoje smjene

Dodajmo da je Zadravec bila na sastanku s Vilijem Berošem i dok je natječaj za ravnatelja bio u tijeku.

Beroš o prijašnjem sastanku: Na njen zahtjev sam je primio

Tad smo pitali ministra Beroša prima li sve kandidate za ravnatelja Vinogradske dok je u tijeku natječaj za tu poziciju, s obzirom na to da je primio Dijanu Zadravec. Također smo ga pitali kako komentira da je Dijana Zadravec na bolovanju, dok istovremeno radiolozi u Vinogradskoj neumorno rade, a ona je za to vrijeme otišla k njemu u posjet i daje intervjue cijelo vrijeme.

Postavili smo mu i pitanje zašto je Dijanu Zadravec primio sad, a ne nakon završetka natječaja i odabira ravnatelja Vinogradske.

"Ministar zdravstva, izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, primio je na sastanak prof. dr. sc. Dijanu Zadravec, bivšu predstojnicu Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, na njen zahtjev. Pitanja bolovanja nisu za ministra zdravstva, već je stvar procjene liječnika obiteljske medicine, poslodavca te eventualno HZZO-a", odgovor je koji nam je stigao na gore postavljena pitanja iz Ministarstva zdravstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.