Maskirani dječak (13) upao u školu u Brazilu i nožem ubio učiteljicu

Foto: EPA

13-GODIŠNJI učenik je jučer u Sao Paulu nožem ubio 71-godišnju učiteljicu te ranio još tri učitelja i dvoje učenika u javnoj školi Thomazia Montoro, potvrdili su državni dužnosnici. Osobe ozlijeđene u napadu se trenutno oporavljaju i izvan su životne opasnosti, piše Associated Press

Osumnjičeni napadač je priveden, a državna vojna policija provodi istragu. "Naši napori usmjereni su na pomoć ranjenima i tješenje članova obitelji", napisao je guverner Tarcísio de Freitas na društvenim mrežama. Učenik je novinarima ispred škole ispričao da je napadač prošli tjedan izvrijeđao drugog učenika, a da je učiteljica koju je nasmrt izbo nožem pokušala riješiti sukob.

Dječak je napao učiteljicu s leđa

Napadač je drugog učenika nazvao "štakorom", a "drugom se to nije svidjelo i počeli su se svađati", kazao je 13-godišnji Gabriel Livramento, koji je u istom razredu kao i osumnjičeni. Dodao je da se napadaču nije svidjelo kako je učiteljica reagirala te je rekao da će nešto poduzeti.

Napadač je jučer ušao u razred noseći masku s lubanjom i napao učiteljicu s leđa. Livramento je rekao kako je tada cijeli razred počeo bježati. Vlasti su na konferenciji za novinare potvrdile kako je napadač na internetu tražio načine da nabavi vatreno oružje. Pojavila su se i informacije kako je prethodno bio premješten iz druge škole. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.