Dječak onom pijanom HDZ-ovom županu: "Želim biti dobar kao vi". Župan: "Drago mi je"

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

HDZ-OV vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić u zgradi županije u Vukovaru upriličio je prijem za učenike trećih razreda osnovne škole s vinkovačkog područja koji u okviru školskog plana i programa uče o svom zavičaju, županiji i njenome središtu, javio je lokalni portal Vinkulja. Radi se, podsjetimo, o županu za kojeg se sumnja da je nedavno pijan skrivio nesreću pa glumio da je zapravo bio suvozač. 

Župan je djecu, kako je javio taj portal, "upoznao sa svojim radom", iako uopće nije jasno zašto bi se devetgodišnja djeca upoznavala s radom župana, pogotovo župana pod sumnjom da je pijan razbio službeni auto pa se onda pokušao izvući tako što je rekao da je vozio njegov rođak koji je bio s njim u autu.

Navodi se i da je župan "odgovorio na mnoštvo pitanja" te da je jedno od njih glasilo "Kako je to raditi kao župan?".

Župan za kojeg se sumnja da je pijan skrivio nesreću pa lagao o njoj djeci govorio da "nijedan posao nije kao biti župan"

"Ako hoćete raditi kako treba, nijedan posao nije lagan. A isto tako nijedan posao nije kao što je biti župan. Velika je odgovornost, svaka greška se 100 puta preokrene, a ono što je dobro, to se i ne spominje, jer to se podrazumijeva", pričao je HDZ-ov župan učenicima trećeg razreda osnovne škole. 

U praksi je to njegovo upoznavanje djece sa svojim radom izgledalo tako da je HDZ-ov župan 9-godišnjoj djeci govorio kako "nijedan posao nije kao što je biti župan" i da je to velika odgovornost. 

Dječak HDZ-ovcu: Ako ću biti župan, želim biti dobar kao vi

Lokalni portal ozbiljno piše i da su "učenici naglasili kako i smatraju da je posao župana težak i odgovoran" te da je jedan učenik rekao kako "ako jednog dana bude župan, želi biti dobar kao župan Dekanić". 

HDZ-ov župan Dekanić je na to odgovorio: "Vjerujte, ovo su mi najvažnije i najdraže pohvale, jer djeca razmišljaju srcem i baš mi je drago da ih ima koji tako misle."

Slupan službeni auto, pijani župan tvrdio da je vozio njegov rođak

Prisjetimo se sada recentnog događaja oko župana Dekanića koji sada djeci priča o svojoj "velikoj odgovornosti". U noći između 16. i 17. travnja u mjestu Rokovci u Vukovarsko-srijemskoj županiji dogodila se prometna nesreća. U njoj je sudjelovao župan Damir Dekanić sa službenim županijskim automobilom Škodom Superb koji je slupan u nesreći.

Prve šture informacije govorile su da je Dekanić bio suvozač i pod utjecajem alkohola, u automobilu koji je udario u drugo vozilo, a potom u ogradu. Vozač je, navodno, bio županov rođak. No potom su anonimni svjedoci raznim medijima tvrdili da je automobil vozio pijani Dekanić te da je trijeznog rođaka pozvao tek nakon nesreće. Prema toj verziji, Dekanićev je rođak u kontaktima s policijom preuzeo ulogu vozača kako bi Dekanića spasio od problema sa zakonom koje bi imao da je izazvao nesreću pod utjecajem alkohola. 

Svjedoci rekli da Dekanić laže

Više svjedoka istupilo je u medije s tvrdnjama da Dekanić laže. "Čovjek je izlazio iz auta, jedva je izlazio iz auta, ja sam prišla, pitala je li ozlijeđen, ima li još nekoga unutra, da bi on izjavio - ne", izjavila je i dodala kako je Dekanić tražio da se ne zove policija te obećavao svima nadoknaditi štetu.

Sada je sve u rukama USKOK-a, a i dalje se ne zna ishod cijele priče. Dekanić gotovo da je priznao da je kriv, ali je rekao da mediji pretjeruju. "Mislim da je pažnja tom događaju malo i umjetno izazvana, ali vrijeme će pokazati što je istina. Ponavljam, osjećam odgovornost, ali mislim da ona nije ni približno tolika koliko je to u javnosti prikazano", kazao je. Rekao je da ne misli dati ostavku. 

Rodni kraj Banožića u kojem djeca sanjaju o tome da budu župani

Vinkovci su inače rodni grad Marija Banožića iz kojeg je i krenuo u politiku i uz pomoć HDZ-a prvo došao na funkcije u županiji, a onda dogurao do mjesta ministra. 

Sada se u Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji djeca, ako je suditi po ovom primjeru, dive županu i žele biti kao on.

HDZ-ov župan koji je pijan sudjelovao u nesreći spremno prima komplimente 9-godišnje djece 

HDZ-ov župan, pak, spremno prima komplimente djece stare devet godina i na to govori da "djeca razmišljaju srcem". Jer, djeca su, valjda, u HDZ-ovu županu idola pronašla sama od sebe. Idola. U županu za kojeg postoje ozbiljne sumnje da je vozio pijan pa rekao da je vozio netko drugi. I onda nastavio biti župan, kao da se ništa nije dogodilo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.