Dječak ostavljen u Zagrebu je zdrav, pušten je iz bolnice i smješten u dom

Na fotografiji nije beba iz članka. Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

NAPUŠTENI dječak, koji je pronađen 12. ožujka u kolicima ostavljenim pred obiteljskom kućom u istočnom dijelu Zagreba, otpušten je iz KBC-a Zagreb, nakon što je postigao zadovoljavajuću tjelesnu težinu, piše Jutarnji list.

Do razrješenja situacije, pronalaska roditelja ili smještanja u udomiteljsku obitelj, bit će u Domu za djecu u zagrebačkoj Nazorovoj ulici, potvrđeno je iz KBC-a.

Prema preporukama liječnika pedijatara, odlučeno je da se dijete zadrži dok ne postigne tri tisuće grama, a s obzirom na to da je dobro napredovao, jučer više nije bilo potrebe za hospitalizacijom.

Ima preko tri kile, još nema ime

Dječak je napredovao, postigao je težinu od 3300 grama te je ocijenjeno da je dijete zdravo i da više nema potrebe za liječničkom skrbi, rekao je Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb.

Dječačić još nema ime, odnosno naveden je pod oznakom N20210297955N, a ime će mu odrediti nadležni centar za socijalnu skrb, koji mu je imenovao skrbnika i koji će nadalje brinuti o njemu.

Njegova je budućnost neizvjesna, a sve ovisi o tome hoće li mu biti pronađeni roditelji. U Nazorovoj, s obzirom na zaštitu prava djeteta, nisu potvrdili niti demantirali dolazak djeteta na njihovu skrb.

Dijete treba dobiti i OIB, a morat će mu odrediti i dan rođenja. Ne bude li nekih novih saznanja o podrijetlu i obitelji dječaka, ime će mu dati psiholozi, socijalni radnici i pravnici, no za sada prezime neće imati, doznaje Jutarnji list.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.