Djelatnica osumnjičena za udaranje djece na Goljaku nije suspendirana - poslali je na godišnji

Screenshot: Google street view

RAVNATELJICA Goljaka, Katarina Bošnjak Nađ, izjavila je za HRT da nije suspendirala djelatnicu nedavno osumnjičenu za zlostavljanje djece.

Kazala je da ju ne može suspendirati dok traje istraga, ali ju je poslala na godišnji odmor. Kazala je da osumnjičena djelatnica poriče da je kriva te da ona nije protiv djelatnice u mogućnosti pokrenuti neke ozbiljnije poteze dok joj se ne dokaže krivnja.

Podsjetimo, cijeli je slučaj jučer na društvenim mrežama izvazvao veliku pozornost javnosti nakon objave Dijane Sajko, koja je navela kako je svjedočila incidentu ispred odjela dr. Fruk na kojemu su djeca s posebnim potrebama, u bolnici Goljak, a gdje je vidjela kako jedna djelatnica tuče djecu, navedena djelatnica je suspendirana.

> Majka prijavila djelatnicu bolnice Goljak: "Urla na bolesnu djecu, tuče ih, baca i šuta nogama"

Sajko na Facebooku upozorila na zlostavljanje

"Bila sam na Goljaku s djetetom i bili smo ispred odjela dr. Fruk na kojem su djeca s posebnim potrebama, sada, nisam sigurna da li je to samo dnevna bolnica ili ne, ali nije ni bitno, djeca su bar neko vrijeme tamo sama, bez roditelja. Bilo je malo prije 12h te su ih pripremali za jelo. Što se tamo događa, to je nešto prestrašno!! Toliko grubosti, živčanoće, a rade s malom djecom! Nema opravdanja za takvo ponašanje prema njima, nikakav stres, umor, ništa ne može opravdati takvo ponašanje, ta djeca su divna, mirna, to su mali anđeli!", napisala je jučer na svom Facebook profilu očajna majka.

Vidno uzrujana majka, koja je objavila alarmantan post, tvrdi da ju je posebno zgrozilo ponašanje jedne djelatnice u bolnici koju je opisala riječima „malo niža djelatnica, bijele kratke kose na tom odjelu koja TUČE djecu!! Doslovno, TUČE!!“

"Jedan dečko je sjedio tako spigan na stolici kako su ga ostavili i pokušavao dohvatiti stol, a siroče ne može, i na kraju uspije i malo pogurne stol, mislim, koliko dijete može pogurnuti stol i ova glupača dođe, stisne ga jako za facu, nešto se prodere i baci mu glavu u stranu, zgrabi ga sa stolice i baci na onu njihovu ležeću sjedalicu, zaveže, primi za dio di su noge tako da glava visi prema podu, i povuče ga na drugu stranu hodnika i još nogom šutne tu sjedalicu da ga namjesti i maše rukama prema njemu. Curicu koja se bunila je prebacila preko ruke da visi i odnijela u drugu sobu, vratila se isto ju bacila u takvu sjedalicu i vukla i šutala, i onda je čula malo većeg dečka koji je bio za stolom i bunio se jer ga je jedna manja curka povukla za ruku, došla do njega isto ga zgrabila za facu i bacila mu glavu u stranu (nadam se da dobro opisujem da si možete zamisliti kako to izgleda), on se počeo plakati i tu sam ja uletila unutra i izderala se na nju. Bila je iznenađena, nije očekivala da ju netko gleda, ali nije se doimala da ju je imalo briga. Malo se scimala i promrmljala nešto kao pa nije to njima ništa ?!?!?", pisala je Dijana.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.