Djevojčicu seksualno iskoristio, dječake tjerao da kradu, sve priznao i dobio četiri i pol godine zatvora

Ilustracija: YouTube

34-GODIŠNJI Kaštelanin osuđen je nepravomoćno na četiri i pol godina zatvora zbog spolnog iskorištavanja djevojčice te organiziranja bande maloljetnika koji su krali za njega. Optužnica je dignuta u travnju ove godine, i to za kaznena djela trgovanja ljudima, spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, omogućavanja trošenja droge te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Djevojčicu je privukao dajući joj poklone, novac i marihuanu. Počeli su se "družiti" kada joj je bilo 12 godina. S njom je imao spolni odnos nakon što je stekao njezino povjerenje i ostvario emocionalni odnos, navedeno je u optužnici.

2015. godine započeo se družiti sa štićenicima domova za djecu. Radilo se o dječacima u dobi od 13 do 16 godina. Organizirao je zajedničke izlaske, davao im drogu. Prema onima koji mu nisu bili skloni koristio je prijetnje i fizičku silu.

Dječacima je dao i posebnu torbu za krađe, koju je obložio aluminijskom folijom kako bi se spriječilo aktiviranje zaštite na proizvodima.

U svemu mu je pomagala 27-godišnjakinja, čiji je nećak također bio u bandi. Ukradene predmete uzimali su djeci, dio su prodavali, dio mijenjali za drogu. 27-godišnjakinja se tereti i da je svoje dijete ostavljala s osobama sklonim kriminalnom i asocijalnom ponašanju te da je u nazočnosti svog djeteta uzimala marihuanu te da se nije dostatno brinula o njegovoj prehrani.

Ona djela nije priznala, za razliku od 34-godišnjaka koji je sve priznao. Produljen mu je pritvor da ne ponovi djelo jer je dosad prijavljivan više od 40 puta za razna kaznena djela.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.