Domovinski pokret: HDZ-ovi PR-ovci na gradnji novog osječkog KBC-a rade samo verbalno

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

OSJEČKO-BARANJSKA organizacija Domovinskog pokreta (DP) poručila je kako podupire najavljenu izgradnju novog osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC), ali taj se projekt, ustvrdila je, ni nakon godinu i pol nije počeo provoditi. Predsjednik županijskog DP-a Krešimir Čabaj rekao je na konferenciji za novinare da je novi KBC potreban Osječanima radi povećanja razine zdravstvene skrbi u Županiji.

Čabaj je naveo da već godinu i pol "HDZ-ova PR služba na tom projektu radi samo verbalno". Kao jedan od pokazatelja takvog stanja, Čabaj je naveo podatke iz zemljišnih knjiga od početka studenoga ove godine, koji, rekao je, pokazuju da su parcele u Gackoj ulici u Osijeku, na kojima bi se trebao graditi novi KBC, i dalje u statusu oranica i voćnjaka u vlasništvu osječkoga Poljoprivrednog instituta.

"Izgradnja novog KBC-a na dvama prošlim izborima bila temeljna poruka u kampanji HDZ-a"

"To znači da vladajući još nisu ni počeli ovaj projekt jer ni zemljišne knjige još nisu uređene, odnosno još nije provedena prenamjena poljoprivrednog zemljišta u građevinsko", ustvrdio je Čabaj. Podsjetio je da je izgradnja novog osječkog KBC-a na dvama prošlim izborima bila jedna od temeljnih poruka u HDZ-ovoj kampanji

S tim u vezi upitao je koliko će još izbora proći u kojima će HDZ u izbornu utrku izlaziti s tim projektom a da svoja obećanja neće ostvariti. Smatra kako je taj projekt ostao samo na procjenama jer je procijenjeni trošak izgradnje u početku bio dvije milijarde kuna, porastao je na četiri, pa na pet milijardi kuna, a pitanje je koliko će stajati na kraju.

"Evidentno je da projekt nije niti počeo. Riječ je samo o jednoj PR frazi, koja dobro zvuči u ušima birača, ali ta se obećanja zapravo ne provode. Ako se bude radilo kao i proteklih godinu i pol, ovdje će i dalje godinama biti samo oranice i voćnjaci", rekao je Čabaj.

Istaknuo je kako DP želi potaknuti javnu raspravu o tome što učiniti s prostorom postojećega osječkog KBC-a, kako integrirati postojeće objekte ili ih prenamijeniti te promisliti je li moguće integrirati neke objekte u prostor sveučilišnog kampusa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.