DORH protiv šefova HAC-a podigao optužnicu zbog ilegalnog zapošljavanja!



DRŽAVNO odvjetništvo podiglo je novu optužnicu protiv šefova Hrvatskih autocesta! Najnovijom optužnicom obuhvaćeni su bivši šefovi Uprave Mario Crnjak i Jurica Prskalo, bivši članovi Uprave Marijo Lovrinčević i Ivica Mlinarević, aktualni član Uprave Josip Sapunar, te zamjenik direktora sektora za održavanje Željko Krapljan.

Crnjaka, Sapunara i Lovrinčevića tereti se da su u listopadu 2005. godine mimo procedure Krapljana imenovali zamjenikom direktora sektora, iako za to mjesto nije posjedovao potrebne kvalifikacije. Štoviše, kako tvrde Indexovi izvori iz HAC-a, to radno mjesto ranije uopće nije postojalo, već je izmišljeno samo da bi se Krapljana, inače bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika, dobro uhljebilo.

Nije to bio prvi put da su članovi Uprave Krapljanu namještali radna mjesta za koja nije bio kvalificiran. Nešto kasnije su ga Crnjak, Sapunar i Lovrinčević imenovali za direktora drugog sektora, ali na toj poziciji nije se dugo zadržao. Zbog nezadovoljstva zaposlenika morali su ga smijeniti, iako je ostao zaposlen u HAC-u.

Sve osobe obuhvaćene optužnicom terete se za još četiri slučaja nezakonitih zapošljavanja u razdoblju od 2005. do 2009. godine. Optuženi šefovi HAC-a na svoju su ruku mijenjali i pravilnike i uvjete natječaja, kako bi u firmu ugurali upravo one kandidate koje su naumili zaposliti. Iz optužnice koju je podigao DORH jasno je da je na ovaj način zaposlena i direktorica sektora Marijana Raguž, o čemu je Index opsežno izvještavao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.