Doznajemo koji su još zastupnici od Tomaševića tražili parking, svi su odbijeni

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

SDP-OV zastupnik Arsen Bauk od nove je gradske vlasti tražio povlašteni parking, na što je dobio odbijenicu s obrazloženjem da su prioritet kod takvih zahtjeva roditelji s bolesnom djecom koja se liječe u nekoj od bolnica. No Bauk nije jedini. 

>> Bauk tražio parking od Grada, odbili ga: "Prioritet su bolesna djeca". On se oglasio

Kako doznaje Index, povlaštene parking-karte od Grada je tražilo još troje zastupnika koji su također svi odbijeni. Riječ je, doznajemo, o HDZ-ovim zastupnicima Nevenku Barbariću i Radoju Vidoviću te o SDP-ovki Boški Ban Vlahek. Barbarić, HDZ-ov zastupnik iz BiH s boravištem u Zagrebu, inače je, kako smo jučer pisali, primio 132.054 kune raznoraznih saborskih naknada, po čemu je odmah iza rekordera Domagoja Hajdukovića.

Povlašteni parking tražila su još dva HDZ-ovca i SDP-ovka, svi su odbijeni

HDZ-ovi Barbarić i Vidović, obojica zastupnici izabrani u izbornoj jedinici za dijasporu, te SDP-ova Ban Vlahek su se, baš kao i Bauk, u zahtjevu Zagrebparkingu, koji je u sastavu Zagrebačkog holdinga, pozvali na svoj zastupnički mandat, no prošli su isto kao Bauk. 

S istim obrazloženjem zahtjevi su im odbijeni, o čemu je, baš kao i u Baukovom slučaju, Ured gradonačelnika obavijestio tajništvo Hrvatskog sabora. I u njihovim se odbijenicama navodi kako je, prema Odluci o organizaciji i načinu naplate parkiranja, broj povlaštenih parkirnih karata koje se izdaju za posebne slučajeve mimo uobičajenih uvjeta ograničen te da zbog povećanog broja zahtjeva za izdavanjem povlaštenih karata zbog prijevoza, prilaza i parkiranja automobila zbog liječenja djece u bolnicama takva vrsta zahtjeva ima prioritet pred drugim zahtjevima.

Bauku je odbijenica iz Grada stigla 13. srpnja, a Ban Vlahek, Barbariću i Vidoviću 15. srpnja. 

Nakon tri odbijenice više nema zahtjeva iz Grada

Kako doznajemo, nakon te tri odbijenice iz sabora više nije upućen nijedan zahtjev za povlaštene parkirne karte Gradu. Poruku da mogu zaboraviti na privilegije koje su imali od Bandićeve vlasti zastupnici su očito shvatili.

Da je ovo bila ustaljena praksa dok je gradonačelnik bio sad pokojni Milan Bandić, dao je naslutiti i Arsen Bauk koji je na Fejsu reagirao nakon što je u javnost isplivala informacija o njegovom zahtjevu za povlaštenim parkingom.

Više ne mogu računati na privilegiju na koju su navikli pod Bandićevom vlašću

"Gradonačelnik Tomašević promijenio je dotadašnju praksu bivšeg gradonačelnika, a sudeći po datumu ja sam slučajno bio prvi. Hrvatski sabor ili Grad Zagreb trebali bi objasniti dotadašnju praksu i koliko je sličnih zahtjeva odobreno i kome. Nakon prozivanja zbog naknade koju nisam dobio sad ide zbog karte koju nisam dobio", napisao je Bauk. 

Prema našim informacijama, dosta je vjerojatno da je Bauk prvi kojim je zahtjev odbijen, no iz pukog razloga što je i prvi podnio zahtjev za povlaštenom parkirnom kartom nakon što je Tomaševićeva vlast preuzela konce Grada i Holdinga. 

U svakom slučaju, po svemu sudeći, zastupnici, pored niza privilegija koje uživaju, na povlašteni parking u Zagrebu više neće moći računati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.