DP-ov ministar: Ne znam odakle ljudima da će se oporezivati druga nekretnina

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ministar gospodarstva Ante Šušnjar u Dnevniku Nove TV odgovorio je na pitanja vezana za porez na nekretnine i unutarstranačke izbore u Domovinskom pokretu.

"Prijedlog porezne reforme je tek prijedlog. On najprije mora ići na javno savjetovanje, pa prvo čitanje, drugo čitanje... Ne znam otkud uopće da će se oporezivati druga nekretnina", rekao je ministar.

"Imamo jako puno praznih nekretnina, zato je dugoročni najam nepriuštiv"

"Vodit ćemo računa o svemu zato što naši građani dominantno štede novce u nekretninama. Ali moramo biti svjesni da imamo jako puno praznih nekretnina koje su operativne. Stoga je postao nepriuštiv dugoročni najam", rekao je Šušnjar. 

Potom je odgovorio na pitanje hoće li se isto gledati na to imaju li građani dvije nekretnine ili njih dvadeset. "Treba napraviti razliku, ako je netko uložio u dvadeset nekretnina i time pokrenuo gospodarstvo ili drži taj novac na računu. Tu treba naći neki balans", rekao je.

"Kakva krađa? Sve djeluje kao jogurt revolucija"

Odgovorio je i na pitanja vezana za unutarstranačke izbore u Domovinskom pokretu koji će se održati sutra. 

"Domovinski pokret se pokazao kao jako pouzdan partner u vladi. Sigurno ove brojke vezane za rast BDP-a i pad inflacije dobrim dijelom to i pokazuju. Ne znam ništa o krađi o kojoj se priča, ovo sve djeluje kao jogurt revolucija", rekao je ministar.

Komentirao je i izjavu kandidata za zamjenika predsjednika Igora Peternela koji je rekao da će nekolicina članova DP izaći iz koalicije ako na izborima ne bude nepristranih promatrača.

"Volio bi vidjeti koja su to tri, četiri člana. Pravi Domovinski pokret će biti stabilan i konstruktivan kao i do sada. Vidjet ćemo nakon izbora sutra. Ja kao član izbornog povjerenstva mogu reći da će sve biti maksimalno transparentno i sukladno Zakonu i našim internim aktima", rekao je Šušnjar.

"Akteri izvan Domovinskog pokreta nameću ružni tempo"

"Bit će transparentnije da ne može biti transparentnije. 103 promatrača mogu biti svjedoci izbornog Sabora i glasanja. Ne vidim mogućnost za bilo kakvu manipulaciju", rekao je ministar. Opovrgnuo je da će izaći iz stranke ako suprotna strana pobjedi, ali nije ni za to da suprotna struja izađe u slučaju pobjede Ivana Penave. 

"Sjednemo za stol i razgovaramo. Ovo nije rat, ovo je nadmetanje. Akteri izvan Domovinskog pokreta nameću taj ružni tempo. I članovi su posljednjih dana otišli u neke sfere", rekao je Šušnjar i poručio da ga nije strah smanjenja podrške glasača. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.