DP-ov ministar osigurava parlamentarnu većinu? "Pregovaram s dva zastupnika oporbe"

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Nakon što je izgubio izbore u Domovinskom pokretu, Mario Radić je odlučio napustiti stranku te poručio da je ispisnicu tražilo još tisuću članova. Podsjetimo, na izborima za šefa stranke pobijedio je aktualni predsjednik Ivan Penava, a Stipo Mlinarić Ćipe je postao njegov zamjenik.

"Mislim da je čak server zablokirao u stranci. Cijele organizacije izlaze. Mi ćemo napraviti nekakav projekt novi. Kako će se zvati, na koji način, kad bude došlo vrijeme, okupit ćemo se svi zajedno. Ali sigurno onaj tko zna graditi, taj će sagraditi, a tko zna krast, taj će rušiti i krast", rekao je Radić za RTL Danas.

Dodao je da iz DP-a odlaze gradski i županijski vijećnici. I podsjeća da odlaskom Bartulice stranka više nije europarlamentarna.

Ćipe: Nema masovnih odlazaka, to je notorna laž

Mlinarić Ćipe, Radićev nasljednik, govori da nema masovnih odlazaka.

"Notorna laž, notorna neistina. Isto kao što su vikali i prodavali iluziju da imaju većinu, isto tako prodaju spin i puštaju da se ljudi masovno iščlanjuju iz Domovinskog pokreta", veli Ćipe.

DP-ov ministar: Počeo sam pregovore s dva zastupnika oporbe

Iz saborskog kluba Domovinskog pokreta sigurno odlaze dva zastupnika, a u studenom vjerojatno i treći. Josip Dabro, glavni tajnik DP-a i ministar poljoprivrede, kazao je da radi na podebljavanju parlamentarne većine.

"Treba javnosti reći, imate tu ekskluzivu, da sam ja počeo pregovore s dva zastupnika iz oporbe. I bez tih pregovora, koji će trajati u narednom razdoblju, DP neće narušiti parlamentarnu većinu. Ali treba reći da će Domovinski pokret ojačati s dva zastupnika iz oporbe", rekao je Dabro za RTL Danas.

Radićev tabor tvrdi da se HDZ upleo u unutarstranačke izbore DP-a. Dabro: Ne lupetati u javnom prostoru

Radićeva struja tvrdi da je u DP-u došlo do raskola jer se HDZ upleo u unutarstranačke izbore.

U HDZ-u negiraju uplitanje i govore da očekuju da će DP ostati partner u parlamentarnoj većini. Pobjednički dio DP-a također negira uplitanje HDZ-a.

"Naravno da nitko ne voli poraz. Ali poraz morate podnijeti na nogama, prespavati, bez panike. Ne lupati gluposti po javnom prostoru. I tako rade štetu sami sebi", komentirao je Dabro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.