Dr. Duje o Kerumu: Ovo mu je kraj, u Splitu su svi svjesni da on više ne može dobiti izbore!

U SPLITU je nastala teška zbrka. HDZ je u glavnoj ulozi. Situacija je pomalo shizofrena, jer s Kerumom u Saboru i Županiji ljubuju, a u Gradu traže referendum za smjenu. Kerum se uzda u Boga i HDZ, nije mu najjasnije što ovi u Splitu izvode. Popodne se oglasila i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor. Komplicirana situacija, ocijenila je. I nešto promrmljala kako to usložava savez HDZ - HGS u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nekima je to bilo nejasno i neodređeno, međutim, valja podsjetiti da je prije svega dva mjeseca šefica HDZ-a preko župana i povjerenika Ante Sanadera prisilila gradske vijećnike da dignu ruku za proračun i spase Kerumovu vlast od izvjesne propasti. Ramljak i Gojo ispunili su joj želju, no za konzistentnu Sanju Bilač to je bilo nezamislivo. Žena jednostavno nije htjela sudjelovati u takvoj perverziji.

Cipci računa na pritisak koji će slomiti HDZ-ovce?

E sad. Što će se dogoditi, hoće li splitski HDZ-ovci izdržati udar iz Zagreba i novu intervenciju Ante Sanadera, ili će ostati dosljedni danas predanom zahtjevu za referendum kojim se traži smjena gradonačelnika Keruma? Na pritisak koji će slomiti HDZ-ovce očito računa prevrtljiva Milica Cipci koja je, vidjevši kako cijela oporba traži referendum, "instinktivno" reagirala i pridružila im se u zahtjevu, kao ona presudna, trinaesta ruka potrebna za odluku o raspisivanje referenduma. Dobro obaviještena Cipci svakako se u takvu ludoriju ne bi uputila navrat nanos. Tome makar dosad nije bila sklona. Štoviše.

Čvrst stav dr. Duje

Ako je suditi po dr. Duji Marasoviću, šefu splitskog HDZ-a, dvojbe ne bi trebalo biti. "Ja sam zauzeo čvrst stav. Neću ga mijenjati, a imam i podršku svojih vijećnika. Mislim da je ovo kraj Keruma, u Splitu su svi postali svjesni da on više ne može dobiti izbore", tvrdi dr. Duje, koji je ne tako davno bio stavljen u vrlo nezahvalan položaj kada je zbog više sile morao proglasiti moratorij na opozicijsko djelovanje jer se s Kerumom našao na zajedničkoj listi za Sabor.

Kerum podijelio HDZ-ovce u dva tabora

Bilo pa prošlo. Sutra sviće novi dan, a dogodine stižu novi lokalni izbori, sa i bez referenduma o Kerumu. Nema baš previše vremena za gubljenje, tim više, što će odnos prema Kerumu biti jedna od glavnih točaka izbora u splitskom HDZ-u, koji kreću već za dva tjedna. Dr. Duje drži jednu stranu, a Ante Sanader drugu. Treću, koju predvodi Igor Lučić, malo tko i računa. Marasović će napasti Sanadera upravo zbog kolaboracije s Kerumom koja je HDZ srozala ispod svake razine. Nezadovoljstvo članstva je veliko i dr. Duje uživa široku potporu na terenu, čak i u Kaštelima, bastionu Ante Sanadera. Ovo je veliki ispit i za šeficu Jacu. Ima li još snage nametnuti svoj autoritet i slomiti splitski HDZ, koji sa ostatkom oporbe traži Kerumovu smjenu?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.