Paravinja izručen BiH: Hoće li se ikada doznati što je napravio Antoniji Bilić?

JUTROS oko 8 sati Dragan Paravinja je napustio šibenski zatvor te je kombijem Ministarstva pravosuđa prebačen u Sarajevo gdje će sutra biti na izricanju pravomoćne presude na sudu u Sokocu.

Upravitelj šibenskog okružnog zatvora Josip Višić kazao je da je Paravinja prevezen u pratnji specijalaca, piše Vjesnik. Paravinja je prvostupanjskom presudom na sudu u Istočnom Sarajevu osuđen na dvije godine i 10 mjeseci zatvora zbog silovanja žene s Pala.

Optužen za teško ubojstvo Antonije Bilić


Prije mjesec dana je Državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo optužnicu protiv Paravinje zbog teškog ubojstva i pokušaja silovanje Antonije Bilić te za pokušaj silovanja 25-godišnje djevojke iz Omiša. Otprilike u isto vrijeme je Ministarstvo pravde BiH službeno zatražilo da Paravinja bude vraćen iz Hrvatske kako bi mu se mogla izreći drugostupanjska presuda.

Za Paravinjom je i u Srbiji raspisana tjeralica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a pravomoćno je osuđen na zatvorsku kaznu od četiri godine i pet mjeseci. Još nije poznato kada će Paravinja biti vraćen u Hrvatsku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.