Policija kazneno prijavila Keleminca zbog paljenja "Novosti"

Foto: Hina

KAKO su izvijestili iz MUP-a, dovršeno je kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela javnog poticanja na mržnju i nasilje.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Nastavno na priopćenja od 2. i 12. rujna ove godine, koja se odnose na okupljanja u Zagrebu, Gajeva br. 7, ističemo kako je policija dovršila kriminalističko istraživanje koje se provodilo nad hrvatskim državljaninom (1964.) te je slijedom prikupljenih činjenica i provedenih izvida utvrđeno da se u njegovom ponašanju i činjenju u spomenute dane, stječu sva bitna obilježja kaznenog djela javnog poticanja na mržnju i nasilje, opisanog u članku 325. Kaznenog zakona Republike Hrvatske, usmjerenog prema određenoj skupini, u konkretnom slučaju, srpskoj nacionalnoj manjini.

Protiv hrvatskog državljanina (1964.) policija nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnosi kaznenu prijavu", poručili su iz policije.

Na stranici A-HSP-am sam Keleminec je objavio kako je pozvan na razgovor u policiju, danas u 12 sati, vezano za završetak kriminalističkog istraživanja, a u istoj objavi nije propustio istaknuti kako je ponosan jer je prekjučer opet spalio primjerak Novosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.