Drugi najveći lanac kina u svijetu privremeno zbog korone zatvara 663 kinodvorane

Foto: EPA

DRUGI po veličini lanac kina u svijetu, Cineworld, potvrdio je informacije po kojima će, zbog pandemije koronavirusa privremeno zatvoriti sve kinodvorane u Sjedinjenim Državama i u Velikoj Britaniji, što je posljedica odgode glavnih premijera planiranih do kraja godine, među kojima je i najnoviji film o Jamesu Bondu.

“Cineworld izvješćuje da će od četvrtka, 8. listopada 2020., privremeno obustaviti rad svih svojih 536 kina u SAD-u i 127 kina Cineworld i Picturehouse u Ujedinjenom Kraljevstvu”, stoji na službenim stranicama tvrtke.

Obustava poslovanja rezultirat će zatvaranjem čak 45.000 radnih mjesta, od čega 5500 u Velikoj Britaniji, a najava je prouzročila kolaps dionica Cineworlda, koje su u ponedjeljak na Londonskoj burzi pale za 30 posto. 

Pandemija koronavirusa zadala je težak udarac lancima kinodvorana, a posebno Cineworldu, koji je od početka 2020. na tržištu dionica zabilježio pad od 87 posto.

Po pisanju Sunday Timesa, šefovi Cineworlda kane pisati premijeru Borisu Johnsonu i ministru kulture Oliveru Dowdenu kako bi ih upozorili da je poslovanje kinematografa postalo neisplativo s obzirom na to da studiji neprestano odgađaju objavljivanje blockbustera.

U petak je objavljeno da će će zadnji film o Jamesu Bondu s Danielom Craigom u glavnoj ulozi na velike ekrane stići tek u travnju iduće godine. No Time To Die se prvobitno trebao početi prikazivati u travnju 2020., no to je spriječila pandemija koronavirusa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.