Država daje 2 milijuna za kemijske i blokiće kako bi se hvalila obnovom

Foto: Epa

VLADA daje 2.1 milijun kuna bez PDV-a za potrebe promocije obnove uništenih kuća nakon potresa. Država će se tako promovirati blokićima, kemijskim olovkama...

Konkretno, javni natječaj je raspisao Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a projekti su: "Obnove obiteljskih kuća u vlasništvu RH" i "Uklanjanje i izgradnja zamjenskih stambenih jedinica u vlasništvu RH, na potresom pogođenim područjima", u procijenjenoj vrijednosti od 2.160.000 kuna bez PDV-a.

Iz Ureda, uz javni natječaj, napominju kako su aktivnosti informiranja javnosti i vidljivosti projekta obvezni elementi svakog projekta koji se financira sredstvima EU fondova.

Što se sve nabavlja...

Nabavlja se zato 500 kemijskih olovki i blokova, 1000 zaštitnih platnenih maski za lice, 50 zaštitnih kaciga, 100 kabanica, 1000 mapa, 200 USB-ova i kišobrana, 250 platnenih vrećica...

Kako navode iz Središnjeg državnog ureda, "postupak javne nabave se provodi u okviru Programa Operativni program konkurentnost i kohezija, temeljem financiranja bespovratnim sredstvima iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, u Proračunu RH, na aktivnosti-kontu K-761080-4211/4511, izvor 563 (95.00% EU fondovi), izvor 12 (5.00% nacionalna sredstva) - Obnova nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj županiji objekata u državnom vlasništvu".

Također, ističu i kako je svrha tih aktivnosti  prezentirati projekt, projektnu ideju, ciljeve i rezultate, podizanje svijesti javnosti, medija i dionika o ulozi Europske unije te objava činjenice da EU sufinancira projekt.

Rok za dostavu ponuda je 7. siječnja iduće godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.