Frizerka pobijedila na sudu državu koja ju je kaznila zbog poskupljenja od 9 centi

Foto: Slavko Midžor/Pixsell

FRIZERKA Sabina Samardžija je cijenu bojenja kose povisila s 19.91 eura na 20 eura, a žensko šišanje sa 6.64 eura na 7 eura i zbog toga joj je uručena kazna kao pravnoj osobi te kao odgovornoj osobi od ukupno 3318.07 eura. Bilo je to prošle godine, nakon uvođenja eura.

Ona se žalila sudu i Inspektoratu zbog kazne. Sad je stigla pravomoćna presuda. Pobijedila je. Evo što je napisala na Facebooku:

"Slučaj zatvoren!

Prošlo je godina i pola od uvođenja euro valute i cijele situacije oko kažnjavanja mene i kolega iz struke i 'malih' djelatnosti. Konačno mogu reći to je to. Gotovo. Zahvaljujem Visokom prekršajnom sudu što je potvrdio odluku Općinskog suda. Žalba Državnog inspektorata bila je neosnovana, ali legitimno pravo koje su iskoristili.

Žao mi je svih kolega koji su u strahu reagirali tako što su kaznu platili. Meni to nije bila niti jednom pomisao, iako je strah bio velik. Dobiti 3300 € kaznu na početku godine značilo je za moj posao trajno zatvaranje, ne samo zbog financijskih razloga nego i motivacijskih. Kako nastaviti raditi dalje, ako si uništen na samom početku godine?!

Zahvaljujem što sam dobila preporuku za odličnog čovjeka i odvjetnika Jure Mlinarića. Vidjevši kako je složio obranu i posvetio se slučaju 💯 strah je nestao. Članak pod kojim se kažnjavalo, nije zaštitio potrošače, samo je uništio poslodavce! Da se zaista radilo o interesu građana, svi bismo bili jednako tretirani.

Ps. Trenutno uživam u najvećem blagoslovu👶🏻👣 i moje poslovanje je u pauzi do kraja godine. Molim da me sve državne institucije zaborave na neko vrijeme (da se obje strane odmorimo)😆😅. Sve što želimo je da nas ostavite da radimo."

Slučaj zatvoren! Proslo je godina i pola od uvođenja euro valute i cijele situacije oko kažnavanja mene i kolega iz...

Objavljuje Sabina SamardžijaPonedjeljak, 26. kolovoza 2024.

Bojenje je bilo skuplje za 9 centi, a šišanje za 36 centi

S njom smo razgovarali lani. Objasnila nam je što se dogodilo:

"U prekršaju sam koji se odnosi na zaštitu potrošača, za nepoštenu i agresivnu praksu zato što sam 2. siječnja iskorigirala cijene. Cijenu bojenja kose sam poskupila za devet centi, a šišanja za 36 centi. No Državni inspektorat misli da sam zato potrošače dovela u neugodan i nepošten položaj.

Prvi korak sam napravila, to je bio prigovor sudu. Samo sam napisala da želim da me se pozove da se obranim. Drugi korak sam isto napravila, a to je bio taj da ispravim prekršaj. Država vas tu može dalje kazniti zbog neposluha, a tu kaznu nisam željela saznati.

Sad mi je jedina prilika sud, a sve nas je skupa iznenadilo koliko je ovo brzo došlo na dnevni red. Kazna je užasno velika, nadam se da će sud prepoznati da nisam povisila cijene iz pohlepe, nego da sam ih korigirala da opstanem na tržištu.

Nikoga ja ne mogu prevariti. Moje su cijene izložene, ne mogu ja nikoga nagovoriti da dolazi kod mene, cijena tu stoji kao takva. Klijenti imaju izbora. U Sigetu radim, oko mene ima barem 15 frizerskih salona. Potrošač ima izbor.

Iznenadila sam se svim dobrim reakcijama, od kolega do klijenata. Čula sam i da su se neki koji su bili u mojoj situaciji uspjeli opravdati. Ako je ovo pomoglo da se nekoga pusti na miru, dobro je.

Svakako, podrška je velika. Od struke do klijenata, ljudi su u šoku jer me se tereti da sam ih oštetila i da sam tu gdje jesam zato što sam simbolično poskupila uslugu", rekla je za Index lani Sabina Samardžija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.