Državna revizija: Šuica prekršila zakon i prodala zemlju na Srđu za trećinu cijene

DUBROVAČKA gradonačelnica Dubravka Šuica prodala je zemljište koje uopće nije bilo u vlasništvu Grada Dubrovnika, nego države, po cijeni od 55 kuna po kvadratnom metru. Realna cijena, naveo je Područni ured Državne revizije u Dubrovniku - zapravo je 148 kuna po kvadratu, piše Novi list koji je imao uvid u revizorsko izvješće.

> Index doznaje: Grad Dubrovnik nije dobio ni kune od prodaje zemljišta na Srđu!

Nakon što su proučili poslovnu dokumentaciju, revizori Branko Kostić, Kate Dragičević i Mara Bukvić zaključili su da je gradska uprava prodajom 47.041 četvorna metra na Srđu tvrtki Razvoj golf oštetila javne financije za najmanje pet milijuna kuna te su o svemu obavijestili Državno odvjetništvo.

Iako se radi o površinama koje nisu obuhvaćene kao građevinsko zemljište, parcele koje je Šuica prodala imaju svojstvo spomenika kulture, ističu revizori. Trebala je, navode, no, nije ponudila ta zemljišta Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Republici Hrvatskoj prije raspisivanja natječaja čime je prekršila zakon.

Prema porezničkim parametrima njihova je "tržišna vrijednost iznosila 6.978.815 kuna ili 148 kuna po metru četvornom". To je, zaključuju revizori "za 4.374.926 kuna ili 168 posto više od kupoprodajne cijene" koju je uglavilo Šuičino Poglavarstvo s Razvoj golfom. Osim toga, navodi se u izvješću, gradska se uprava trebala konzultirati oko cijene s agencijama koje se time bave, ovlaštenim sudskim vještacima, Poreznom upravom i slično.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.