Državni tajnik Ministarstva zdravstva podnio kaznenu prijavu jer su ga optužili za korupciju

ANONIMNI mail kojeg je na nekoliko adresa uputila nepoznata osoba i u kojem se državnog tajnika u Ministarstvu zdravstva, Dražena Jurkovića, optužuje za namještanje natječaja za informatizaciju primarne zdravstvene zaštite, rezultirao je kaznenom prijavom protiv te osobe.

Prijavu je danas podnio sam Jurković, koji je mail navodne Koordinacije za zaštitu od korupcije ocijenio prepunim neistine. U priopćenju te enigmatične Koordinacije navedeno je kako Jurković planira oštetiti državni proračun za sedam milijuna kuna, davanjem posla informatizacije tvrtki Ericsson Nikola Tesla.

Dvije ponude bile su pristigle na natječaj, a druga je bila zajednička ponuda tvrtki AKD i ANT, u iznosu od 47.5 milijuna kuna, dok je Ericsson Nikola Tesla ponudio 55.5 milijuna kuna.

"Ocjenjivalo se 121 element, a u njih 58 ponuda tvrtki SNT i AKD ispunjavala je uvjete samo djelomično ili uopće nije. Za 18 elemenata ova ponuda nije uopće ponudila rješenje", objasnio v.d. ravnatelja HZZO-a Tihomir Strizirep, prenosi Slobodna Dalmacija.

Jurković je pred novinare doveo članove povjerenstva, koji su ga jedinstveno podržali te objasnili zašto su se odlučili za 17 posto skuplju ponudu. Ericsson Nikola Tesla skupio je više bodova u kategoriji funkcionalnosti, za razliku od drugog ponuđača, pojasnio je novinarima član povjerenstva Ranko Stevanović.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)