Dubrovačko-neretvanska županija ima 46 novih slučajeva, jedna osoba umrla

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

U DUBROVAČKO-neretvanskoj županiji zabilježeno je 46 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je deset utvrđeno brzim antigenskim testom, a preminuo je stariji Konavljanin, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

Zaražene su 22 osobe iz Dubrovnika, po devet iz Konavala i Župe dubrovačke, po dvije iz Blata i Ploča te po jedna iz Korčule i Metkovića. Ukupno je zaraženo 26 muških i 20 ženskih osoba, a 36 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Od 54 oporavljenih osoba njih 30 je iz Dubrovnika, deset iz Župe dubrovačke, po četiri iz Konavala i Metkovića, dvije iz Dubrovačkog primorja te po jedna iz Korčule, Opuzena, Orebića i Ploča.

U posljednja 24 sata obrađeno je 228 uzoraka, a od početka pandemije analizirano ih je ukupno 50.948.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivno 669 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega na širem dubrovačkom području 487, odnosno u Dubrovniku 300, Konavlima 61, Župi dubrovačkoj 107, Dubrovačkom primorju 11 te Stonu osam slučajeva.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 59 osoba. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih jedan na neinvazivnoj, dva na invazivnoj ventilaciji, a tri na kisiku.

U samoizolaciji je 1215 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je 11 kršenja mjere samoizolacije, od čega osam na granici. Od početka pandemije zabilježeno je 519 kršenja te mjere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.