Dvojici "gromova" po sedam godina zatvora za ubojstvo čovjeka koji nije volio Tuđmana

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Sisku danas su zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva na po sedam godina zatvora nepravomoćno osuđena dvojica pripadnika gardijske brigade "Gromovi" Ivica Kusturin i Damir Vrban.

Oni su 7. rujna 1991. godine iz obiteljske kuće u Letovaniću odveli Slavka Ivanjeka te ga potom nasmrt pretukli. Kod njega su došli nakon što je stigla prijava da Ivanjek psuje i vrijeđa predsjednika Franju Tuđmana te javno tvrdi da će Srbi pobijediti zato što je iza njih treća vojna sila na svijetu JNA.

Umro u teškim bolovima

Premlaćivanje Ivanjeka je počelo u Mjesnom uredu u Letovaniću, da bi se nastavilo i uz cestu prema Sisku. Kusturin i Vrban su nesretnog muškarca izvukli iz automobila te pretukli nogama i gumenim palicama. Ubrzo je od posljedica brutalnog premlaćivanja Ivanjek umro u privremenoj vojarni u tadašnjem naselju omladinskih radnih akcija u Sisku.

Sudski vještak je svjedočio da su Ivanjeku udarcima slomili gotovo sva rebra. Ona su probila pluća te je muškarac umro u jakim bolovima. Sutkinja Melita Avedić je dvojici "gromova" kao olakotne okolnosti u obzir uzela dosadašnju nekažnjavanost, sudjelovanje u Domovinskom ratu te odlikovanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.