Tinejdžeri napali Indijca u centru Zagreba, idu u istražni zatvor

Foto: Čitatelj Indexa

Zbog napada iz mržnje na 27-godišnjeg stranog radnika iz Indije u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici krajem prošlog tjedna dvojica 18-godišnjaka provest će sljedećih mjesec dana u Remetincu, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, zagrebačka policija zaključila je prekjučer kriminalističko istraživanje nad dvojicom 18-godišnjaka i jednim maloljetnikom zbog sumnje na to da su fizički napali osobe u Zagrebu, 27-godišnjeg državljanina Indije i 52-godišnjeg državljanina Hrvatske.

Prvo ih napali verbalno, a onda fizički

Policija sumnja na to da su 22. kolovoza 2024. oko 23:30 u Tkalčićevoj ulici prišli 27-godišnjem državljaninu Indije i 52-godišnjem hrvatskom državljaninu, počeli ih verbalno, a potom i fizički napadati, a kada je 52-godišnjak izvadio mobitel kako bi zatražio pomoć policije, maloljetnik mu je bacio mobitel.

Za to vrijeme drugi 18-godišnjak je fizički napao 27-godišnjaka, kojeg je srušio na tlo, a zatim su ga sva trojica udarali nogama i rukama po tijelu. Napadnutima su u pomoć priskočili građani, a osumnjičeni su se dali u bijeg. Međutim, zaustavili su ih i uhitili policijski službenici te priveli u službene prostorije policije.

Bili pod utjecajem alkohola, našli im i marihuanu

Povedenim alkotestiranjem kod 18-godišnjaka je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 1.9 g/kg, kod maloljetnika od 1.57 g/kg i kod drugog 18-godišnjaka od 0.96 g/kg. Pružena im je liječnička pomoć i utvrđeno je kako maloljetnik i 18-godišnjak imaju lakše ozlijede, dok drugi 18-godišnjak nije ozlijeđen.

Nadalje, kod osumnjičenog 18-godišnjaka je pronađena plastična vrećica ispunjena zelenom biljnom materijom izgledom i mirisom karakterističnima za marihuanu ukupne mase 11 g.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, posebno izvješće podnijeto je Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a za maloljetnika Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici.

Policija podsjeća da zakon za djelo iz mržnje propisuje zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.

Svjedok napada za Index: Čuo sam 'gubi se, crnjo'

Događaju je svjedočio novinar Matej Knežević, koji je sa suprugom svjedočio napadu i poslao nam fotografiju. Kako je ispričao za Index, i sam se uključio i stao u obranu žrtava. On i supruga dali su izjavu policiji.

Svjedok: Tukli su Indijce i vrijeđali ih. Policajac je rekao da mu je dosta obojanih

"Sjedim u društvu s još troje prijatelja i suprugom u Malom medi. Vidim da se sa sjeverne strane Tkalče spušta pet klinaca do maksimalno 25 godina. Spustim glavu da popijem pivo. Za sekundu čujem: 'Gubi se, crnjo. Gubi se u Nepal'", rekao je Knežević za Index.

Naveo je i da su mladići bili pijani i da su napali muškarce iz čista mira. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.