Eksplozija kod kafića ekstremnih desničara u Njemačkoj. Policija: Motiv je politički

Ilustracija: EPA

U JEDNOM kafiću u gradu Eisenachu na istoku Njemačke, koji je poznat kao okupljalište ekstremne desnice, u ponedjeljak je eksplodirala eksplozivna naprava, a policija je pokrenula istragu zbog moguće političke pozadine djela.

"Mi polazimo od toga da se radi o politički motiviranom djelu", priopćila je policija savezne pokrajine Tirinške, koja je zajedno s lokalnom policijom preuzela istragu.

Na fasadi zgrade je tijekom noći osvanuo grafit "Fight Nazis Everywhere" s feminističkim simbolom tako da policija pretpostavlja da iza napada stoje pripadnici ekstremno lijeve scene.

Kafić "Bulls Eye" je već u više navrata bio ciljem napada raznih ekstremno lijevih skupina. Od prošle godine se u zatvoru nalazi pripadnica lijeve scene koja se smatra odgovornom za prvi napad na ovaj kafić u jesen 2019.

Eksplozija je uništila sve prozore na kafiću, a oštećen je i jedan parkirani automobil. Trenutno su evakuirani stanovnici zgrade u kojoj se nalazi kafić te se utvrđuje nalaze li se u zgradi još neke eksplozivne naprave.

Zbog mjera zatvaranja uvedenih zbog pandemije koronavirusa lokal je zatvoren od početka studenog. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.