Eksplozija na središnjem trgu ruskog grada. Kremlj: Odgovorni su kijevski teroristi

Foto: Twitter

SNAŽNA eksplozija je zatresla središnji gradski trg u ruskom gradu Taganrogu. Riječ je o lučkom gradu na Crnom moru s oko 250.000 stanovnika. Taganrog je oko 50 kilometara od Rostova na Donu. Kyiv Post je podijelio snimku za koju tvrdi da prikazuje eksploziju u centru grada. 

Ruski državni mediji i lokalne vlasti su naknadno dali više informacija o događaju. Tvrde da su u eksploziji oštećeni kafić i stambena zgrada. Pojavili su se i videozapisi s mjesta događaja koji prikazuju djelomično urušenu zgradu. Guverner regije Vasili Golubev tvrdi da je eksploziju izazvala raketa, prenosi Sky News.

"Kijevski režim je izveo teroristički napad"

Dodao je kako su spasioci na licu mjesta te da nitko nije poginuo. Državni mediji izvijestili su o šestero ozlijeđenih, ali je Golubev izjavio da su četiri osobe "lakše ozlijeđene" razbijenim staklom, dok 15 osoba ima ozljede od šrapnela. Naglasio je da je raketa pogodila kafić u središtu grada. 

Rusko ministarstvo obrane objavilo je priopćenje u kojem optužuje Ukrajinu za eksploziju. "Kijevski režim izveo je teroristički napad protuzračnom raketom sustava protuzračne obrane S-200 pretvorenom u udarnu verziju na stambenu infrastrukturu grada Taganroga u Rostovskoj oblasti", poručili su.

"Ruski sustavi protuzračne obrane otkrili su ukrajinski projektil i presreli ga u zraku. Fragmenti oborenog ukrajinskog projektila pali su na područje Taganroga. Kao rezultat terorističkog napada kijevskog režima oštećeno je nekoliko zgrada, a bilo je i žrtava među civilima", zaključili su. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.