Elon Musk pokreće web gdje će se ocjenjivati novinare. Zvat će se slavenski: "Pravda"

Screenshot: YouTube

ELON Musk je nakon brojnih kritika na svoj račun odlučio objaviti rat medijima, piše The New York Times.

Elon Musk objavio je u srijedu na Twitteru da planira pokrenuti online platformu pod imenom Pravda, prema bivšim sovjetskim novinama, gdje će ljudi moći "ocjenjivati istinitost bilo kojeg članka i pratiti ocjene kredibiliteta svakog novinara, urednika i objave".

Bloomberg je sljedećeg dana izvijestio da je Musk tvrtku pod imenom Pravda već u listopadu registrirao u Delawareu, što znači da već neko vrijeme radi na ovom projektu. Kao šef tvrtke u dokumentu koji je objavio portal Gizmodo naveden je Jared Birchall, predsjednik Neuralinka i direktor Boring Companyja, dviju Muskovih organizacija.

Musk je Gizmodu potvrdio da je već registrirao tvrtku te izjavio da će online platformu pokrenuti "čim završi s radom na Teslinom Modelu 3".

"Ovaj potez podsjeća na retoriku Donalda Trumpa"

"Ovaj Muskov potez podsjeća na retoriku Donalda Trumpa i pokazuje koliko zapravo zamjera svojim kritičarima, koje je jednom opisao kao 'kretene koji žele da umremo'", piše Gizmodo.

Portal The Wire piše da Musk svoj novi proizvod neće uspjeti održati pouzdanim: "Forumi koji su otvoreni za sve podložni su utjecaju podijeljenih zajednica koje lako mogu dovesti do pristranog ocjenjivanja. Naravno, Musk može pokušati pokrenuti platformu, ali zagovornici političkih ekstrema sigurno će pokušati napadati vijesti koje se njima osobno ne sviđaju."

"Musk smatra da novinari koji objavljuju priče o njegovim pogreškama nisu u pravu"

"Musk smatra da novinari koji objavljuju priče o njegovim pogreškama nisu u pravu, a još opasnije je njegovo vjerovanje da su široke mase uvijek u pravu", piše The Wire i dodaje:

"Njegov potez usmjeren je protiv priča o tri teme: Investitori koji su zabrinuti oko spore proizvodnje i nesreće u kojima su sudjelovali Teslini automobili, njegova podrška Trumpu te ugovori i subvencije koje je njegova tvrtka SpaceX dobila od NASA-e." Musk je na Twitteru također objavio: "Kada netko kritizira medije, oni ga optužuju da je poput Trumpa. Zašto mislite da je izabran za predsjednika? Jer vam više nitko ne vjeruje. Odavno ste izgubili kredibilitet."

"Nadalje, oni koji ne žele vjerovati u istinitost medijskih navoda već tako razmišljaju i imaju svoje zajednice na platformama poput Facebooka, Twittera i Reddita. Stoga Muskov novi proizvod nije nešto čega nema na tržištu, a pogotovo nije nov ni revolucionaran."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.