Evo kakvo nas vrijeme čeka za vikend. Za sljedeći tjedan najavljena velika promjena

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

U UNUTRAŠNJOSTI danas magla i niski oblaci, osobito u prvom dijelu dana te ponovno navečer, nakon izdizanja magle u većini krajeva barem djelomice sunčano, dok će na Jadranu biti pretežno sunčano, a ujutro je ponegdje moguća magla. 

Vjetar uglavnom slab, na moru ujutro burin, potom zapadnjak i sjeverozapadnjak, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Najviša dnevna temperatura od 16 do 22, u mjestima s dugotrajnom maglom niža, a duž obale između 21 i 26 Celzijevih stupnjeva.

Slično vrijeme kao danas očekuje nas i u subotu, a u nedjelju i posebno ponedjeljak trebalo bi biti više sunca i manje magle. Očekuju se i više dnevne temperature koje bi od ponedjeljka i na kopnu redovito mogle dosezati i 24 stupnja. 

Stiže velika promjena

No za drugu polovicu tjedna najavljuje se velika promjena. 

Meteorolog N1 Bojan Lipovšćak najavljuje kako se za drugu polovicu tjedna prognozira zahlađenje uz kišu, i to to najprije u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti. Na Jadranu će zapuhati jugo koje će brzo okrenuti na buru uz kišu.

Uz promjenu vremena prognoziramo obilnije oborine u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti, Lici i Gorskom kotaru te na Kvarneru. U Slavoniji i Baranji te na srednjem i južnom Jadranu kiša će biti slabijeg intenziteta.

S promjenom u drugoj polovici tjedna stiže i veće zahlađenje pa će tako najviše dnevne temperature u unutrašnjosti biti oko 10, a na Jadranu oko 15°C.