Faber najavljuje ukidanje prohibicije na sportskim događajima

RAVNATELJ policije Vladimir Faber najavljuje završetak "prohibicije" na hrvatskim stadionima te slobodno konzumiranje vina i piva tijekom sportskih natjecanja.

Policija je zaključila kako se prevelikom represijom prema navijačima neće mnogo postići te će novi prijedlog zakona više ići prema prevenciji sukoba, a manje prema represiji u kojoj se zadire u kršenje ljudskih prava, piše Večernji list. Ravnatelj policije kaže kako ovakav zaokret što se tiče konzumacije alkohola nema veze s "alkoholnom aferom" premijera Sanadera tijekom Svjetskog rukometnog prvenstva. Dopuštena količina alkohola u krvi na sportskom natjecanju će biti 0,8 promila.

U registru navijača naći će se samo oni s pravomoćnim presudama

Najave koje smo čuli od mnogih vladajućih političara o mjerama sprječavanja nasilja na sportskim natjecanjima neće se ostvariti u prijedlogu Zakona koji će doći iz MUP-a te će se obratiti pozornost da se ne krše ljudska prava, tvrdi ravnatelj policije.

Po Faberovim riječima u registar prekršitelja ići će samo oni navijači koji će imati pravomoćnu presudu, a ne oni koji je policija samo prijavila. Ravnatelj policije priznaje kako se takvom najavom ipak malo pretjeralo.

I.Kri.
Foto: Arhiva

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.