FBI uhitio kralja spama: Ovaj čovjek je poslao 27 milijuna spam poruka na Facebook

SANFORD Wallace, haker koji je korisnike Facebooka zagušio s više oko 27 milijuna spamova, predao se agentima FBI-a u Kaliforniji i mogao bi zapeti u zatvoru narednih deset godina.

Optužen je da je razvio program koji je probio Facebookove filtere za spam i potom mamio korisnike da mu šalju podatke o svojim računima. Tužitelji tvrde da je Wallace, poznat pod nadimkom kralj spama, objavljivao poruke na zidovima Facebookovaca koje su izgledale kao da im ih šalju prijatelji, a pozivale su da posjete web-stranicu na kojoj bi im krao korisničke podatke.

Samo od studenog 2008. do ožujka 2009. zatrpao je oko pola milijuna Facebook računa s 27 milijuna spamova. Iako mu je već tada izrečena sudska zabrana posjećivanja Facebookovih stranica, kralj spama je u niz navrata prekršio i nastavio tisuće ljudi zatrpavati spamovima.

Već je izgubio jednu građansku parnicu s MySpace-om, no ovaj bi put, prenosi BBC, stvarno mogao završiti u zatvoru. Nakon što ga je uhitio FBI, platio je 100 tisuća dolara jamčevine, pa će suđenje čekati na slobodi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.