Financijska inspekcija u brodogradilištima opet zavadila Šukera i Polančeca

"ZAŠTO financijska inspekcija baš sada ulazi u škverove? Pa to su mogli napraviti i prije 15 godina!", ogorčen je predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević koji je iz Brodosplita poručio kako nikome nije u interesu da se istraga provodi upravo između dva privatizacijska natječaja!

"Pa nije škver trafika da će svu dokumentaciju pregledati u roku od 24 sata", rekao je Dragičević na konferenciji za novinare, koju je u Splitu održao zajedno s predstavnikom sindikata u Brodosplitu Joškom Franićem.

Sličan je stav i Ozrena Matijaševića, predsjednika HUS-a, koji podsjeća da je upravo Šukerovo Ministarstvo financija, koje je poslalo istražitelje u škverove, godinama davalo odobrenje za zaduženja istih tih škverova. No, ipak se slaže da ima prostora za provođenje istrage, posebno u poslovima s kooperantima na koje je upozoravao i predsjednik Stjepan Mesić.

Franić se osvrnuo na apsurdnu odluku Vlade da se drugi krug privatizacijskog natječaja održi za dvadesetak dana. "Polančecova najava da će se drugi krug održati za 15 do 20 dana nema nikakvog smisla. Nema šanse da će iti jedan zainteresirani dostaviti bolju ponudu u tako kratkom roku", kazao je Franić.

Zagrebačkim kuloarima u međuvremenu su se proširile informacije kako je Šuker poslao financijsku inspekciju u škverove bez da se konzultirao s Polančecom, koji nije imao pojma što se događa. "Ako je istina da potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva nije bio upoznat sa slanjem financijske inspekcije u škverove, a ja sam čuo da jest, onda je to obična farsa", oštro će Matijašević.

Podsjećamo, Polančec i Šuker i ranije su često bili "na ratnoj nozi", te se često svađali oko mnogih Vladinih odluka, a staru zavadu ponovo je probudila Šukerova odluka da pošalje financijsku inspekciju u brodogradilišta pa se Polančec zbog toga navodno tužio i Jadranki Kosor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.