FOTO Beograđani se uz svijeće oprostili od brutalno ubijene transrodne tiktokerice

Foto: Twitter

GRAĐANI Beograda sinoć su došli na Trg Republike kako bi se oprostili od transrodne tiktokerica Noe Milivojev, koja je brutalno ubijena. Ona je nestala 17. lipnja, a kada se posljednji put čula s roditeljima, rekla im je da ide dečku u Beograd. On tvrdi da nikad nije došla do njega.  

Dijelovi njenog raskomadanog tijela pronađeni su jučer u kantama i vrećicama u stanu u centru srpske prijestolnice. Zbog ubojstva je uhićen 33-godišnji muškarac D.O., koji je sve priznao policiji. Noa je na TikToku imala 14 tisuća pratitelja, a zadnju je snimku objavila netom prije nestanka.

"Ljudi, a ne mete"

Beograđani su sinoć palili svijeće kako bi odali počast stradaloj Noi. "Družili smo se, ne mogu vjerovati da je nema. Sve se nadam da će se odnekud pojaviti", ispričao je za Blic mladić koji se družio s ubijenom. Svi okupljeni su potreseni zbog zločina koji je uznemirio cijelu Srbiju.

"Bila je divna, izlazili smo, družili se", prisjetio se drugi mladić koji je došao na Trg Republike. "Ljudi, a ne mete", pisalo je na jednom od transparenata. Okupljeni su željeli ukazati kako se radi o zločinu koji je motiviran transfobijom. Inače, iz Beograd Prajda su na društvenim mrežama podijelili snimku mladića koji trga jedan od transparenata koji je ostavljen uz upaljene svijeće.

Telegraf je jučer objavio kako je Noa rođena kao Đorđe. Noa se na TikToku gotovo neprestano suočavala s uvredama i omalovažavanjem zbog svog opredjeljenja. Na snimki, koja je ujedno i njen posljednji istup na TikToku, Noa je odgovarala na brojne stravične uvrede zbog svog opredjeljenja i stavova. 

Pročitajte više