FOTO Pogledajte kako virovitička vlast na čelu s Kirinom krši mjere Stožera

U HRVATSKOJ su na snazi i mjere i preporuke čiji je cilj suzbijanje koronavirusa.

Jedna od važnijih preporuka Stožera, koja je novom odlukom važećom od četvrtka u ponoć uvrštena i među obvezne mjere, nalaže socijalno distanciranje na udaljenosti od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru. Ta mjera vrijedi za sve osobe na području Hrvatske.

Posebno je važno da se tih mjera drže predstavnici vlasti, kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini, sve kako bi primjerom pokazali građanima kako se ispravno ponašati u ovoj krizi. 

To svakodnevno na svojim presicama danima čine sada već svima poznati čelnici Nacionalnog stožera civilne zaštite koji su razmaknuti jedni od drugih najmanje jedan do dva metra (presice drže na otvorenom gdje je propisana udaljenost od jednog metra op.a.), a to čine i predstavnici medija. 

No ne i čelnici grada Virovitice, na čelu s HDZ-ovim Ivicom Kirinom.

Oni su stisnuti jedni pored drugih danas održali presicu na kojoj su pričali, da stvar bude ironičnija, o mjerama protiv posljedica koronavirusa i tome kako pomažu gospodarstvu i građanima. 

Na približno istoj udaljenosti, također danas, održali su sjednicu Stožera za civilnu zaštitu grada Virovitice na kojoj se govorilo o provođenju mjera Nacionalnog stožera u Virovitici.

Pogledajte slike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.