FOTO Putinov sankcionirani Hrvat ima niz velikih nekretnina po Zagrebu, pogledajte

Foto: Profimedia/Index

ŽELJKO RUNJE, prvi Hrvat koji se našao pod sankcijama kanadske i britanske vlade zbog podupiranja zloglasne Putinove privatne vojske zvane "grupa Wagner", ovih dana boravi u Hrvatskoj. Ovdje posjeduje nemali broj nekretnina i jednu tvrtku. 

Potpredsjednik najveće ruske državne naftne kompanije, vlasnik je vile u Bobovišćima na Braču o kojoj se već pisalo, okolnih zemljišta među kojima je i ono što mu je država prodala bez javnog natječaja o čemu smo ranije pisali, ali i objekata po Zagrebu. 

>>Ovo je Željko Runje. Prvi Hrvat pod sankcijama i drugi čovjek ruskog naftnog giganta

Posjeduje vilu nedaleko od Pantovčaka 

Index je snimio njegovu vilu u Hercegovačkoj ulici, čija je površina 505 metara kvadratnih, od čega 274 kvadrata spada pod interijer. Prizemlje, kat i visoko potkrovlje smješteni su u neposrednoj blizini Pantovčaka.

Desna ruka oligarha Igora Sečina posjeduje i stan na granici Vrapča i Rudeša. Proteže se duž čitave etaže. Runjin je stambeni prostor u potkrovlju zgrade površine 488 metara kvadratnih, a uz to ima i tri garažna mjesta. 

Vlasnik je cijelog kata ove zgrade u Zagrebu

Prema teksaškoj bazi podataka, ima nekretnine i u Houstonu

Zanimljivo je da sankcionirani naftaš raspolaže i nekretninama u Americi.

Uspjeli smo ući u trag kući u Teksasu, u gradu Houstonu. Nju je, prema javno dostupnim podacima o tamošnjem stanovništvu, kupio 1998. godine dok je radio u naftnoj tvrtki ExxonMobil.

Runjino ime spominje se i u tvrtki registriranoj za uzgoj povrća, dinja i lubenica, korjenastog i gomoljastog povrća, prijavljenoj na adresi u Splitu, Prema dostupnim podacima, tvrtka godinama neuspješno posluje. 

Ako Europska unija bude slijedila primjer Velike Britanije i proširi listu sankcioniranih, Runji bi se lako moglo dogoditi da više ne može raspolagati imovinom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.