FOTO Snažna grmljavina u Zagrebu. Semafori se pokvarili, promet bio paraliziran

Foto: Luka Šangulin/Index

HRVATSKU očekuje pretežno oblačno vrijeme ponegdje uz kišu, lokalno i grmljavinu, uglavnom u unutrašnjosti, dok će u Dalmaciji biti barem djelomice sunčano, poručuju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Od sredine dana sa zapada će doći do smanjenja naoblake, no na jugu zemlje bit će oblačnije uz mjestimičnu kišu, ponajprije u zaobalju. Vjetar će puhati slab, prolazno i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će prijepodne puhati umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar koji će popodne okretati na buru i jačati. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 15 i 19, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 20 do 24 Celzijeva stupnja.

Zagreb pogodilo grmljavinsko nevrijeme, nakratko bio paraliziran promet

Jutros je Zagreb pogodilo grmljavinsko nevrijeme. Stranica Lightningmaps prikazuje kako trenutno izgleda stanje nad i oko Zagreba.

Pokvareni semafori

Zbog snažnog nevremena, u Vukovarskoj ulici i na Aveniji Marina Držića pokvarili su se neki semafori. To je stvorilo ogromne gužve na jednoj od najprometnijih prometnica u gradu. Ovo je stanje u tom dijelu grada u 9:25.

No, semafori su uskoro popravljeni te se promet trenutno odvija normalno.