FOTO Spaljena benzinska, auti... Jedan mrtav u požaru na A1, jednom se bore za život

Foto: Index, Ivo Čagalj/Pixsell

Jedan je čovjek poginuo i više je teško ozlijeđenih nakon što je oko 17:40 automobil udario u agregat za istakanje goriva na benzinskoj postaji na A1, na odmorištu Mosor Jug kod Omiša, u smjeru Dubrovnika.

Jedna osoba je životno ugrožena

Kako je Hini potvrdio direktor Zavoda za hitnu službu splitskog KBC-a Leo Luetić, tri ozlijeđene osobe prevezene su u splitski KBC.

Najteže ozlijeđena osoba je životno ugrožena, a preostalih dvoje ozlijeđenih su izvan životne opasnosti, izvijestili su iz splitskog KBC-a kasno navečer. 

"Najteže ozlijeđeni pacijent smješten je u Jedinici intenzivnog liječenja i dalje je životno ugrožen", rekla je glasnogovornica splitskog KBC-a Kristina Bitanga. Dodala je kako su strana državljanka (1987.) i hrvatski državljanin (1981.) stabilno.

Slike s mjesta nesreće do kojih je došao Index, snimljene neposredno nakon što je vatra ugašena, pokazuju strašne razmjere požara. 

Potpuno su izgorjela tri automobila, a jedan je nagorio.

Izgorjelo je i više agregata s gorivom.

Muškarac izgorio u autu?

Vatrogasci su brzo ugasili sami plamen, no cijela je vatrogasna intervencija trajala oko sat vremena.

Prema još nepotvrđenim informacijama, vozač BMW-a zabio se u agregat za točenje goriva, koji je brzo planuo. Muškarac je navodno izgorio u autu. 

 

Policija je iza 19 sati započela očevid, koji bi trebao dati odgovor na pitanje kako je došlo do toga da se vozač zabio u agregat za gorivo te razjasniti sve okolnosti nesreće. 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je jedna osoba poginula, a tri su prevezene u splitsku bolnicu. Kazao je da se vozilu nije moglo prići odmah kako ne bi došlo do neželjenih situacija jer se radi o zapaljivoj smjesi.

Požar izazvao udar auta u agregat

"Danas oko 17.45 sati zaprimljena dojava kako je došlo do požara na benzinskoj postaji na autocesti A1 odmoriše Mosor Jug, prema prvim informacijama do požara je došlo nakon što je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva.

Prema za sada prikupljenim informacijama u događaju je jedna osoba smrtno stradala, više osoba je prevezeno na pružanje liječničke pomoć, također u događaju je oštećeno više vozila. Na mjestu događaja obavit će se očevid", priopćila je ranije policija. 

Večeras su se oglasili iz Petrola, na čijoj se benzinskoj dogodila nesreća.

"Danas poslijepodne na Petrolovoj benzinskoj postaji Mosor Jug na autocesti A1 došlo je do nesreće u kojoj je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva, što je izazvalo izbijanje vatre. Nadležna tijela trenutno provode temeljitu istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog tragičnog događaja.

Nažalost, u nesreći je jedna osoba izgubila život, a nekoliko ih je ozlijeđeno. U Petrolu izražavamo najdublju sućut obitelji stradale osobe te želimo brz oporavak ozlijeđenima. 

Prodajno mjesto je do daljnjeg zatvoreno", poručili su iz Petrola.

Odmorište zatvoreno

O nesreći i požaru su se oglasili i iz Hrvatskih autocesta.

"Povodom teške nesreće koja se dogodila na odmorištu Mosor na benzinskoj postaji, ovim putem izražavamo sućut obiteljima stradale osobe i želimo brzi oporavak svima kojima je bila nužna medicinska pomoć.

U gašenju požara sudjelovalo je 8 vatrogasaca iz HAC-ove vatrogasne postrojbe Zagvozd i Split. Požar je ugašen za cca 15 minuta, međutim cijela vatrogasna akcija trajala je oko sat vremena.

U tijeku je očevid, a odmorište je zatvoreno. Promet na autocesti odvija se bez zastoja", poručili su iz HAC-a.

Čula se eksplozija

Na mjestu događaja čula se eksplozija, javila je Dalmacija Danas, koja je objavila i snimku. "Vidi se velik crni dim, nadvio se nad benzinsku postaju", rekao im je čitatelj. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.