FOTO U lisicama priveden vozač koji je divljao Zagrebom i slupao se u velikoj potjeri

Foto: Robert Anic/PIXSELL

U lisicama je u zgradu Državnog odvjetništva na Remetinečkoj cesti priveden muškarac (27) koji je u utorak navečer bježao policiji u automobilu od Novog Jelkovca na samom istoku Zagreba pa sve do Rudeša na zapadu. 

Podsjetimo, 27-godišnji V.D.K. je uhićen nakon što je izletio s ceste i slupao se tijekom goleme potjere u kojoj je sudjelovalo desetak policijskih vozila. 

Galeriju slika s privođenja u Državno odvjetništvo pogledajte ispod naslovne slike. 

Prijavljen za više kaznenih djela

Zagrebačka policija ranije danas priopćila je za što je sve prijavila vozača kojeg je sinoć lovila po gradu u sumanutoj potjeri. "Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela obijesna vožnja u cestovnom prometu iz članka 226. Kaznenog zakona Republike Hrvatske i prisila prema službenoj osobi iz članka 314. st. 1. Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu policijskih službenika.

 

Prijavljen je i za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" iz članka 215. st. 1. Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu policijskih službenika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenika u zakonskom roku predali pritvorskom nadzorniku te je protiv njega podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu", objavila je PU zagrebačka.

Lovili ga po cijelom gradu

Kako kažu iz policije, oko 21:45 u Novom Jelkovcu, nakon što su policijski službenici radi provjere njegova identiteta pristupili vozaču osobnog automobila marke Ford bez registarskih oznaka, on se tim vozilom dao u bijeg od naselja Jelkovec i dalje preko zagrebačke obilaznice, odnosno autoceste A3, u smjeru zapada.

Otamo se s čvora kod Jankomira uključio u promet Ljubljanskom i Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka, prolazeći velikom brzinom kroz više raskrižja unatoč crvenim svjetlima za njegov smjer kretanja i cijelo se vrijeme oglušujući o svjetlosna i zvučna upozorenja i naredbe policijskih službenika, da bi dolaskom do križanja Zagrebačke avenije i Ulice Roberta Frangeša Mihanovića vozilom sletio s kolnika.

Udario u dva policijska vozila

Radi sprječavanja samovoljnog udaljavanja, odnosno njegova daljnjeg bijega, policijski službenici prema njemu su uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) te utvrdili da se radi o 27-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je već ranije evidentiran za određene prekršaje i kaznena djela, poručuju iz zagrebačke policije. 

 

Tijekom potjere osumnjičeni je svojim vozilom udario u dva policijska vozila, i to na Jarunskoj ulici te križanju Zagrebačke avenije i Hrvatskog sokola, pri čemu su lakše ozlijeđena dva policijska službenika iz vozila u Jarunskoj ulici. Lakšu tjelesnu ozljedu zadobio je i osumnjičenik, a priveden je u službene prostorije policije te se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.