FOTO U Zagrebu najveći rizik od potresa: Ovo je letak koji će vam spasiti život

Foto: Ured za upravljanje hitnim situacijama

ZAGREBAČKI Ured za upravljanje u hitnim situacijama izradio je edukativni letak za građane o tome kako se ponašati prije, tijekom i poslije potresa, koji će do kraja ovog tjedna primiti sva kućanstva u Zagrebu.

U letku "Potres", kojega će Zagrebački Holding i APIS distribuirati zajedno s jedinstvenom komunalnom uplatnicom, nalaze se praktične informacije za samozaštitu  građana – kako se ponašati i što učiniti prije, tijekom i poslije potresa te osnovni podaci o potresima i postupci koji prethode evakuaciji.

Letak je tiskan u 370.000 primjeraka, a radi se o trećem letku s temom potresa kojeg je izradio taj Ured.

Najveći rizik za grad Zagreb

Prvi letak bio je isključivo edukativne naravi i u njemu su se nalazile praktične informacije za samozaštitu, odnosno kako se ponašati i što učiniti tijekom i poslije potresa te gdje se skloniti.

U drugom letku navedenim informacijama dodane su sve označene prihvatne i evakuacijske površine za postavljanje šatorskih naselja u slučaju potresa, kao i evakuacijski koridori.

Ovaj treći letak sadrži, pak, informacije za preživljavanje u slučaju katastrofe i njime je upućen otvoreni poziv građanima za uključivanje u Civilnu zaštitu.

Kao razlog izdavanja trećeg letka o potresu u Uredu navode da su svjesni kako je potres najveći rizik za Grad Zagreb, što je i potvrđeno u Procjeni rizika za Republiku Hrvatsku.

Letak je uvijek dostupan na stranicama Grada Zagreba www.zagreb.hr na linku: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=8704

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.