FOTO Završena je cesta na Sljemenu, pogledajte kako izgleda

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je na obilježavanju završetka radova na obnovi Sljemenske ceste izrazio zadovoljstvo da su nakon tri mjeseca radova završili obnovu te "povijesne ceste". 

Radovi su dosad koštali 4.2 milijuna eura, a velika većina novca je došla iz Fonda solidarnosti EU. 

Ključno je, kaže, da Sljeme profunkcionira kao destinacija koja ima brojne sadržaje za djecu, obitelji i rekreativne sportaše.

Tomašević je istaknuo i kako su dobili pozitivno mišljenje od dva resorna ministarstva da Sljemensku žičaru proglase komunalnom infrastrukturom. Ta odluka je u javnom savjetovanju i u prosincu će biti na sjednici Gradske skupštine.

[Povijesna obnova Sljemenske ceste] 📣 Sljemenska cesta u cijelosti je obnovljena, prvi put u povijesti u cijeloj...

Objavljuje Grad ZagrebUtorak, 24. listopada 2023.

"Žičara bi mogla biti besplatna"

To je bitno jer će moći subvencionirati gubitke, ali razmatraju i da žičara bude besplatna za građane Zagreba, kako bi se za dolazak na Sljeme što manje koristili automobili.

"Razmatramo da žičara Sljeme bude besplatna za sve građane Zagreba", poručio je Tomašević i dodao da je to najbolji put da ljudi pri dolasku na Sljeme odaberu javni prijevoz, a ne automobile.

"Jer svima nam je u interesu zaštiti dragocjeni park prirode", rekao je.

🚠 "Razmatramo da žičara Sljeme bude besplatna za sve građane Zagreba❗", poručio je gradonačelnik Tomislav Tomašević u...

Objavljuje Grad ZagrebUtorak, 24. listopada 2023.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.