Francuski serijski ubojica sve priznao u oproštajnoj poruci, tražili ga 35 godina

Foto: EPA

ZLOGLASNI serijski ubojica kojeg je francuski kriminalistički odred tražio desetljećima je, izgleda, pred smrt priznao svoja zlodjela.

Naime, bivši policajac je u oproštajnoj poruci koju je napisao prije nego što si je oduzeo život priznao da je traženi ubojica poznat po imenu Le Grele, a čija su ubojstva šokirala Pariz 1980-ih i 1990-ih.

Policija tek treba napraviti DNA testove kako bi potvrdila da se uistinu radi o Le Greleu, piše BBC.

Ubojstvo 11-godišnje djevojčice

Ovaj serijski ubojica se sumnjiči za više ubojstava i silovanja. Među njegovim najgorim zločinima je ubojstvo 11-godišnje Cecile Bloch.

Bloch je proglašena nestalom nakon što se 1986. nije pojavila u školi u gradu Fontainebleauu. Tijelo djevojčice kasnije je pronađeno u podrumu stambene zgrade u kojoj je živjela. Njen polubrat je u jutro ubojstva prošao pored muškarca u liftu i pomogao policiji da nacrta skicu osumnjičenog.

DNA dokazi povezuju njezinog ubojicu s drugim ubojstvima i silovanjima.

Oproštajno pismo

U policijskom izvješću stoji da je Francois V. pozvan na ispitivanje u vezi sa slučajem i za davanje uzorka DNA, ali se nije pojavio. Njegovo tijelo pronađeno je u srijedu u stanu na obali u blizini grada Montpelliera.

Le Parisien piše da se radi o 59-godišnjem bivšem policajcu koji je u oproštajnoj poruci napisao kako "nije bio dobro" u vrijeme ubojstava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.