Francuz drogirao ženu, zvao 50 muškaraca da je siluju. Njegov "učenik" ga kopirao

Sudska skica prikazuje Jeana-Pierrea na optuženičkoj klupi tijekom suđenja dok njegovu suprugu ispituje odvjetnik. Foto: Profimedia

Na suđenju Francuzu koji je regrutirao desetke muškaraca da siluju njegovu ženu, koju je prethodno drogirao, rečeno je da je drugi muškarac koji živi u istom području kopirao njegovu taktiku te drogirao i silovao vlastitu ženu.

Dominiqueu Pélicotu (71) sudi se u južnom gradu Avignonu zbog opetovanog silovanja i angažiranja desetaka muškaraca da siluju njegovu suprugu pod jakim sedativima tijekom deset godina u selu Mazan. Pedeset drugih muškaraca u dobi između 26 i 74 godine također se sudi zbog umiješanosti, piše Guardian.

Sudski postupak otvoren je za javnost na zahtjev Pélicotove bivše supruge Gisèle (71), koja je rekla da je taj zahtjev podnijela zbog podizanja svijesti o korištenju droga za seksualno zlostavljanje.

"Njegov učenik kopirao metodu, silovao svoju ženu"

Drugi muškarac, kojem se također sudi, nazvan Jean-Pierre, navodni je "učenik" Dominiquea Pélicota. Ne sudi mu se za silovanje Gisèle Pélicot, već za korištenje iste metode za silovanje vlastite supruge i angažiranje Pélicota da siluje i nju.

Jean-Pierre (63), bivši vozač kamiona, navodno je bio u kontaktu s Pélicotom, a upoznali su se putem interneta, te je koristio istu tehniku kako bi drogirao vlastitu suprugu sedativima i kasnije ju silovao. Pélicot je navodno muškarcu davao sedative i dolazio u njihov dom kako bi je i on silovao. 

Navodno se 12 silovanja Jean-Pierreove supruge dogodilo između 2015. i 2020. godine. Jean-Pierre je priznao optužbe. "Svaki put kad je Pélicot putovao kod njih, davao mu je lijekove za sljedeći put", rekao je glavni istražitelj Stéphan Gal na sudu.

Sin: Siguran sam da je izmanipuliran

Za razliku od bivše Pélicotove supruge, koja je zatražila da suđenje bude otvoreno za javnost, Jean-Pierreova to nije učinila. Poručila je da ima petero djece koju želi zaštititi.

Jean-Pierreov 32-godišnji sin iz prvog braka poručio je da je njegov otac svjestan teških optužbi koje mu se stavljaju na teret. "Siguran sam da ga je Pélicot izmanipulirao. Čvrsto sam uvjeren da se ništa od ovog ne bi dogodilo da ga nije upoznao."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.