Francuzi koji nisu platili hotelski smještaj na Jadranu opet uhićeni zbog iste stvari

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

DVOJE francuskih državljana koji su nedavno već završili u pritvoru jer nisu platili račun u hotelu na Jadranu, ponovno su završili iza rešetaka. Razlog je opet isti - nisu platili smještaj u hotelu.

Završenim kriminalističkim istraživanjem nad dvoje Francuza, starosti 34 i 73 godine, policijski službenici Policijske postaje Opatija, kao i Policijske postaje Crikvenica kazneno su ih prijavili za četiri kaznena djela prevare.

Nisu platili račun ni u zagrebačkom hotelu, a ni u hotelu u Selcu

Kako su priopćili iz PU primorsko-goranske, istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičeni Francuzi u svibnju ove godine, s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi, u dva navrata koristili hotelski smještaj na području Lovrana iz kojih su otišli bez plaćanja računa.

K tome je utvrđeno da su isto kazneno djelo u tom razdoblju počinili i na području Zagreba. Crikvenička je policija otkrila kako su u Selcu prije par dana, od 10. do 14. lipnja, opet boravili u hotelu iz kojeg su otišli bez plaćenog smještaja. Ukupna materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna.

Nastavak je to kriminalističke obrade budući da su već za kaznena djela prijevare bili prijavljeni u Policijskoj postaji Opatija, kao i u Policijskoj postaji Crikvenica. Stoga su uz kaznenu prijavu, oboje francuskih osumnjičenika predano pritvorskom nadzorniku.