Frattini na skupu Jadransko-jonske inicijative: Crna Gora i Hrvatska vuku zapadni Balkan u EU

FRANCO Frattini, ministar vanjskih poslova Italije, na skupu Savjeta ministara zemalja članica Jadransko-jonske inicijative koji se održava u Anconi u Italiji, kazao je da je prioritet ove inicijative da zemlje zapadnog Balkana što prije uđu u EU.

Naime, Crna Gora je na tom skupu preuzela od Italije jednogodišnje predsjedanje Jadransko-jonskom inicijativom. Tako je Frattini izrazio očekivanje da Crna Gora ojača suradnju sa svim članicama inicijative kako bi se što prije oformila Jadransko-jonska makroregija. "Hrvatska i Crna Gora su lokomotive koje vuku regiju zapadnog Balkana u Europsku uniju", kazao je Franco Frattini.

Milan Roćen, šef crnogorske diplomacije, izjavio je na skupu u Anconi kako "zemlje zapadnog Balkana više ne bi trebalo nazivati zemljama bivše Jugoslavije već zemljama budućim članicama EU-a", piše Pobjeda.

"Neke zemlje su napredovale više, a neke manje, ali smatramo da je 2014. godina realan rok kada možemo očekivati da će zapadni Balkan biti dio europske obitelji", rekao je Franco Frattini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.